Grønlandsk øl-eksport til Danmark

grønlandsk fadølNicolai J Nissen, der i foråret flyttede til Nuuk fra Aalborg og overtog størstedelen af restaurationsbranchen i Grønlands hovedstad, sender nu fadøl hjem til Danmark

Det er 10 år siden Godthaab Bryghus blev etableret og brød monopolet, som de store danske bryggerier havde. Hidtil har det grønlandske fadøl været forbeholdt restaurationsgæster i Nuuk, men Nicolai J Nissen, har stået for en stærk produkt- og forretningsudvikling.

”Der har været praktiske forhindringer, men det har vi løst nu, og vi har allerede sendt de første paller af sted med friskbrygget grønlandsk øl”, fortæller direktøren for HECA Nuuk A/S, Nicolai J Nissen, der ejer og driver Godthaab Bryghus.

I de første 10 år har man primært serviceret gæster på koncernens egne barer og restauranter i Nuuk. Her er et 3,2 kilometer langt netværk af ølslanger direkte ud til virksomhedens udskænkningssteder.

”Vi vil fortsat prioritere egne barer og restauranter højt, men vi glæder os over, at vi nu kan komme udenfor huset med lokalproduceret øl, som vi mener er noget helt særligt. Vores øl adskiller sig blandt andet fordi, grønlandsk smeltevand er kalkfrit og meget blødere end det vand, som normalt benyttes”, forklarer Nicolai J Nissen.

Eksporten går til Sigurd Müller Vinhandel i Aalborg, som kun handler med professionelle kunder i restaurationsbranchen. Det er en god måde at afprøve vores eksport på i første omgang”, siger Nicolai J Nissen.

Det grønlandsk øl sejles mere end 3.000 kilometer over Nordatlanten og den første portion er halvvejs mellem Grønland og Danmark.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.