I slutningen af august sejles den internationale kapsejlads Guldborgsund Baltic Race i farvandet omkring Lolland-Falster. Foto: Guldborgsund Kommune.

Guldborgsund igen vært for international kapsejlads

”Det bliver en sejler-fest, som vi håber mange turister vil tage del i,” lyder det fra Guldborgsund Kommune, der i august er vært for den internationale kapsejlads Guldborgsund Baltic Race.

For andet år i træk holdes den internationale kapsejlads Guldborgsund Baltic Race. Guldborgsund er farvandet mellem Lolland og Falster.

Det sker i år 25-27. august, hvor kapsejladsen løber af stablen i et farvand, der, ifølge Guldborgsund Kommune, sammenlignes med den svenske skærgård og det sydfynske øhav.

Sejladsen arrangeres af seks lokale sejlklubber, og Guldborgsund Kommune støtter begivenheden med 232.000 kroner, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

”Vi glæder os til for andet år i træk at sætte gang i en stor international sejlkonkurrence her i Guldborgsund, og vi håber der kommer rigtig mange deltagere. Lige nu har vi 21 tilmeldte både, og vi regner med at få omkring 50 både, men meget gerne flere. Der er foreløbig deltagende både fra udover Danmark også Polen, Tyskland og Schweiz,” siger Per Thomsen fra anpartsselskabet Guldborgsund Baltic Race, der står for eventet.

Håber på mange turister
De sejlende deltagere kan vælge mellem tre banelængder på henholdsvis 86, 155 og 225 sømil, den sidste går hele vejen rundt om Lolland-Falster. Sidste år måtte der kun deltage en eller to personer i hver båd, men i år er det muligt at være fuld besætning i bådene.

Og der bliver masser af aktiviteter på land for tilskuerne i Nykøbing og Guldborg, loves der.

”Vi er rigtig glade for at støtte en international kapsejlads her i Guldborgsund. Det er med til at sætte os på landkortet, eller i dette tilfælde søkortet, og viser vores smukke farvand og område frem på den bedst mulige måde.

En lang række sejlklubber arbejder intensivt med hele det store arrangement, og det store arbejde vil vi gerne støtte,” siger udvalgsformand for Landdistrikter, Kultur og Fritid, Ole K. Larsen, i pressemeddelelsen.

Han tilføjer: ”Det bliver en rigtig sejler-fest, som jeg håber rigtig mange borgere og turister vil tage del i.”

Relaterede artikler:

Femern Bælt-forbindelsen øger behov for hoteller

Næstformand blev formand for Danske Destinationer

Milliardær øger ejerandel i unik dansk ferieplatform