Hård kritik af Horesta

0

feriehus sommerhusTURISME: ”Horesta har siden sin udtræden af Dansk Erhverv splittet dansk turisme; optagelsen af Danske Sommerhusudlejere som medlem er nyt eksempel på denne fremfærd ved at optage en inferiør organisation, der ikke repræsenterer nogle virksomheder,” lyder svadaen fra Feriehusudlejernes Brancheforening.

Horesta meddelte i går, at foreningen Danske Sommerhusudlejere er blevet nyt medlem. Nyheden gav en kraftig kommentar fra Feriehusudlejernes Brancheforening, der dækker de fleste organiserede udlejningsbureauer i landet. Danske Sommerhusudlejere repræsenterer ejerne af sommerhusene, mens Feriehusudlejernes Brancheforening repræsenterer de bureauer, som lejer ud.

Carlos Villaro Lassen, adm. direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening, sagde i pressemeddelelse: ”Danske Sommerhusudlejere repræsenterer næsten ingen sommerhusudlejere – og vil i øvrigt ikke oplyse sit medlemstal. Og udtalelsen fra Horestas adm. direktør, Katia Østergaard, om, at der har været et markant fald i overnatninger i danske sommerhuse, er forkert.”

Videre hed det fra Feriehusudlejernes Brancheforening: ”I 2007 havde feriehusudlejning alle tiders rekord i overnatninger – en rekord som blev overgået i 2014, og som står til at blive overgået igen i år.”

Tal fra Danmarks Statistik viser, at feriehusudlejning i Danmark gav 12,3 mio. udenlandske overnatninger sidste år, og dermed 53 pct. af samtlige udenlandske overnatninger i Danmark.

Det gør det til den største overnatningsform i Danmark målt på overnatninger, skriver Feriehusudlejernes Brancheforening, der repræsenterer udlejningsbureauer i Danmark, der formidler over 37.000 feriehuse, over 90 pct. af det samlede antal feriehuse til udlejning gennem bureauer.

Carlos Villaro Lassen: ”Med optagelsen af Danske Sommerhusudlejere er Horesta på afveje: Horesta har den seneste tid mistet en meget stor del af sine medlemmer, men det er en ringe kompensation for Horesta at organisere sig med Danske Sommerhusudlejere, som har en meget lille markedsandel af feriehuse til udlejning.”

”At Horesta mener, at optagelsen af Danske Sommerhusudlejere er en del af deres vision om at samle turismeerhvervet, når deres egentlige medlemmer forsvinder ud af hoveddøren, siger vel mest af alt noget om, hvor desperate Horesta må føle sig. Horesta har siden sin udtræden af Dansk Erhverv splittet dansk turisme, og det nye tiltag med Danske Sommerhusudlejere er endnu et godt eksempel på denne fremfærd ved at optage en inferiør organisation, der ikke repræsenterer nogen virksomheder.”

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz