Halv pris for fly til USAs vestkyst

norwegian dreamlinerNorwegian sælger flybilletter til den amerikanske vestkyst for under 2.500 kroner. Det varsler konkurrence mellem Norwegian og SAS, når det norske flyselskab åbner to nye amerikanske ruter fra København.

Sidste år åbnede SAS en direkte rute til San Francisco, og den 1. marts kan man flyve med Norwegian direkte til Los Angeles.

For få år siden måtte skandinaviske rejsende enten skifte i New York, Chicago og Washington eller flyve via en af de europæiske storlufthavne for at nå billigt til vestkysten. Det bliver ændret, når Norwegian gør sin entré til Los Angeles med returbilletter helt ned til 2.365 kroner. Selv med en såkaldt pluspakke til 998 kroner, der inkluderer bagage, sædevalg og måltider, er billetprisen historisk lav, viser 61. udgave af Dansk Flyprisindex.

a350-900_sas

.

Pristjekket er foretaget med afrejse i uge 12, og sammenligner man med uge 12 i 2010, er billetprisen næsten halveret. Ud over, at selve flyrejsen er blevet 40% billigere siden 2010, kan der flyves direkte. Dermed er rejsetiden nedsat fra typisk 14-15 timer til blot 11 timer.

“Norwegians billetpriser på langruterne markerer en revolution. Der har i mange år manglet sædekapacitet fra Skandinavien til den amerikanske vestkyst, men det bliver nu ændret. Det vil have stor effekt på billetpriserne, der nu bliver mere attraktive,” vurderer adm. direktør Ole Stouby fra Travelmarket.dk.

Der bliver ikke alene konkurrence om flybilletter til den amerikanske vestkyst, for Norwegian åbner også en direkte rute fra København til New York. Den får premiere 28. februar, og priserne starter ved 2.765 kr. for en returbillet.
I løbet af sommersæsonen vil Norwegian, SAS og Delta Air Lines tilsammen tilbyde 23 ugentlige afgange direkte fra København til New York, mens Norwegian og SAS tilsammen kommer til at sælge billetter til 10 ugentlige afgange til den amerikanske vestkyst. Desuden vil SAS tilbyde daglige flyvninger til Chicago og Washington D.C., mens Norwegian tre gange om ugen flyver til Fort Lauderdale i Florida.