Halvdelen af amerikanerne har ikke sommerferie

Det fremgår af en markedsundersøgelse, som er lavet for nyhedsbureauet AP. 43% af de adspurgte siger, at de ikke holder sommerferie, og den vigtigste begrundelse er, at de ikke har penge til ferie.

49% siger det bliver for kostbart, 11% kan ikke tage fri på grund af arbejdet, mens 3% siger, at de ikke ønsker at holde fri, skriver E24.

Ifølge målingen har omkring halvdelen af dem, som tjener under 50.000 dollars – 330.000 danske kroner – ingen planer om sommerferie i år, og det er især dem som henviser til, at det bliver for dyrt.

I USA har man ikke lovbestemt betalt ferie, selv om mange bedrifter har ordninger for i hvert fald nogle dages betalt ferie. 41% af de adspurgte siger, at de ikke får betalt ferie. Det gælder især yngre og lavtlønnede.

De fleste, som får betalt ferie, tager i hvert fald nogle dage fri, men mange lader også være med at holde de feriedage de har ret til. 14% af arbejderne, som havde betalt ferie, tog ingen feriedage.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.