Hamburg presser de oversøiske flypriser

Det seneste år har det ikke længere kunnet betale sig at tage til Hamburg for at rejse billigt. Københavns Lufthavn har de seneste 12 måneder været den billigste nordeuropæiske lufthavn for såvel europæiske som oversøiske flyrejser.

Men nu har Hamburg Airport overtaget førerpositionen på de oversøiske rejser. Det viser seneste udgave af Dansk Flyprisindex, der udgives af Travelmarket.dk. Hamburg Lufthavn benyttes ifølge egne tal årligt af op imod 100.000 danskere.

Det er i gennemsnit 200 kroner billigere at rejse fra den nordtyske lufthavn til de 10 oversøiske storbyer, der indgår i Dansk Flyprisindex. En besparelse af denne størrelse er isoleret set ikke særlig attraktiv. I stedet gælder det om at finde det helt rigtige tilbud.

I afrejseuge 44 (29. oktober til 4. november) er det i halvdelen af tilfældene billigere at rejse ud af Hamburg i stedet for København. Til Rio kan man eksempelvis få en returbillet for 4.438 kroner fra Hamburg med Air France-KLM. Fra København lyder billigste billet på 6.277 kroner med British Airways. En forskel på 1.839 kroner, eller næsten 30%.

Også hvis rejsen går til Beijing, Johannesburg, Mexico City eller Sydney er der besparelser. Til Johannesburg flyver Air France-KLM retur fra Hamburg for 4.618 kroner. Der skal betales 842 kroner mere per billet, hvis man rejser fra København, hvor billigste billet er med airberlin og Etihad. Her vil prisen være 5.460 kroner – eller næsten 18% dyrere end fra Hamburg.

"Markedet er under konstant forandring. Vurderet ud fra en gennemsnitsbetragtning er billetpriserne fra København absolut konkurrencedygtige," understreger Ole Stouby, adm. direktør i Travelmarket.dk.

De 10 udvalgte oversøiske storbydestinationer, der indgår i Dansk Flyprisindex, er Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney og Tokyo.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.