Harry Potter sender flere danskere til Storbritannien

”Det går faktisk godt, de seneste 12 måneder, som vi har tal for, viser ca. 630.000 danske ankomster til Storbritannien. Det er en stigning på otte procent sammenlignet med den forrige 12måneders periode.”

 

Det sagde chefen for VisitBritains turistkontor, Jette Ward, forleden til takeoff.dk under sammenkomst på den britiske ambassade i København.

 

Her fortalte VisitBritain og London City Airport om klargøringen til dette års sommer OL i London.

 

London City Airport ligger blot et kvarters togrejse fra lufthavnen til de olympiske anlæg. Lufthavnens kommercielle direktør, Matthew Hall, sagde til takeoff.dk, at lufthavnen sidste år havde tre mio. passagerer – en stigning på 7,7 pct. Og at lufthavnen har mere kapacitet udenfor myldretiderne om morgenen og aftenen.

 

”Vi arbejder for at gøre os kendte – mange har ikke hørt om os,” sagde Matthew Hall og tilføjede, at den lille lufthavn i det centrale London har ruter til 41 destinationer.
London City Airport beflyves fra Københavns Lufthavn af British Airways og fra Billund Lufthavn af Sun-Air.

 

Jette Ward sagde til takeoff.dk, at over halvdelen af de danske besøgende i Storbritannien besøger andre dele af landet. ”De vil bl.a. se de områder, der har set i Harry Potter-filmene og i tv-serier om inspector Morse, Agatha Christie og kriminalkommissær Barnaby. Og mange danske rejsebureauer laver rigtig gode ture til Storbritannien.”

 

Udover at DFDS har rute fra Esbjerg til Harwich, flyver mange flyselskaber mellem Danmark og London.

 

Jette Ward forudser, at hoteller i London snart vil droppe de opskruede priser forud for Sommer-OL.

 

Samtidig ser Storbritannien frem til årets fejring af Dronning Elizabeths 60 års regentjubilæum, det kulminerer 2. juni, 60 års dagen for, at Elizabeth blev dronning.

Skrevet af Henrik Baumgarten