Hemmelige hotelejere

Flere af de faktiske ejere har adresser som British Virgin Islands, Guernsey og Liechtenstein, selv om de står bag ærkedanske hoteller som Marienlyst i Helsingør, Maribo Søpark eller Scandic-hotellerne, skriver business.dk.

 

Kryptiske navne som Pacific Dragon, Snowstorm Holding og Four Stars Investment med hjemsteder langt fr Danmark, viser sig ifølge en undersøgelse, som Berlingske Business har lavet, at være moderselskaber for danske hoteller og hotelkæder

 

Som eksempel nævnes Hotel Marienlyst i Helsingør, som har Singapore-investoren Francis Chua Seng Kiat i spidsen. Moderselskabet hedder Pacific Dragon Ltd. og har hjemme på Tortola i British Virgin Islands.

 

Dele af hotelbranchen har svært gennemskuelige forhold, hvilket også gælder Hotel d’Angleterre, som var omgærdet af hentydninger til skattetænkning hos den tidligere ejer, Henning Remmen.

 

Skats leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet, Preben Buchholtz Hansen, siger, at det kan være helt legitimt med moderselskaber i lukkede lande, men nogle kande springer mere i øjnene end andre, hvilket især gælder selskaber, som kun er aktive i Danmark, men alligevel har moderselskabet i British Virgin Island, Liechtenstein eller lignende. Han understreger, at han taler generelt og ikke vil kommentere enkelte selskaber.

 

I Dansk Brancheanalyse siger direktør Ole Egholm, at 69 af de 264 hotelselskaber, han har analyseret, ikke oplyser ejerforhold. Han understreger, at det ikke er nødvendigt med moderselskaber i skattely og nævner flere danske moderselskaber, der betaler dansk skat, som for eksempel Arp-Hansen og Niels Fennet, som tjener godt med deres danske selskaber.

 

Det beklages i artiklen, at det ikke hr været muligt at indhente kommentarer fra folkene bag Hotel Marienlyst og Maribo Søpark, Francis Chua Seng Kiat og Tage Skaaning Nielsen.

Skrevet af Fleming Juul