Stand By’s Henrik Baumgarten kåret som Årets Rejsejournalist

Formand for Danske Rejsejournlister Anne-Vibeke Isaksen og prisvinderen Henrik Baumgarten (foto: Johnni Balslev)

”Det kan godt være, man siger, at det er bedre at være lille og vågen end stor og doven – men hvad nu, hvis man kan være stor og vågen? Det ér Årets Rejsejournalist. Vores prismodtager har aldrig haft problemer med de højere luftlag og luftfart, og de har også været en bærende del af de mange år som journalist.

Vores prismodtager kom i 1987 til informationsafdelingen i Sterling Airways og senere til Københavns Lufthavn. Han er siden årtusindskiftet blevet en markant og synlig repræsentant for fagpressen i rejsebranchen, hvor det bliver sværere og sværere at finde nogen med faglig viden og personkendskab – som bør være et krav til et fagblad”.

Således indledte formanden for Danske Rejsejournalister, Anne-Vibeke Isaksen, sin motivation for bestyrelsens valg af journalist på fagbladene Standby og Take Off, Henrik Baumgarten, da han blev kåret som Årets Rejsejournalist ved åbningen af rejsemessen ”Ferie for alle ”i Herning Messecenter fredag formiddag.

Formanden for rejsejournalisterne sagde videre i sin motivering, at Baumgartens synlighed i en tid, hvor især rejsejournalistikken er præget af forandringer, er værdifuld indadtil og udadtil.

”De færreste journalister, der beskæftiger sig med rejsebranchen, har mulighed for helt og fuldt at koncentrere sig om den gren af journalistikken. Det har vores prismodtager – og udnytter den til fulde – og til stor glæde for rejsebranchen som helhed. Hans store viden om dét, han skriver om, kræver fuld respekt.”

”Hans nærmeste siger, at han er et rodehoved med sit skrivebord, men det kan man vel ikke klandre en fagperson for. Jeg mener – ingen har vel nogensinde bedt Picasso om at rydde op i sit atelier. Vores prismodtager ender altid med at få styr på det hele – ofte i de sene aftentimer. Ingen begivenhed er for lille, og ingen er for stor til, at det fanger hans interesse. Vi håber, at vores prismodtager også vil bringe nyheden om, hvem der i år så velfortjent er udnævnt til Årets Rejsejournalist. Rejsebranchen kan ikke undvære en fagpresse – og dermed heller ikke vores prismodtager. Spørgsmålet er naturligvis, om vores prismodtager er bedst til at stå Stand By eller er mere frisk på en Take Off”, sluttede Anne- Vibeke Isaksen.

Prisen består ud over æren og et diplom af en luksusovernatning på Hilton Airport i København og en rejse sponseret af Spies Rejser til en destination efter eget valg. Prisen Årets Rejsejournalist uddeltes for syvende gang af Foreningen af Danske Rejsejournalister på messen ”Ferie for Alle” i Herning. Prisen går til en journalist eller fotograf, der gennem rejseartikler, radio- eller TV-programmer har udvist et særligt initiativ.