Hent tax-frie varer efter rejsen

Kommerciel direktør Henrik Busch, Københavns Lufthavne siger, at man gør det for at lette byrden for de 75% af alle flyrejsende, der køber tax-frit undervejs. Samtidig letter det problemet med at få vædsker gennem sikkerhedskontrollerne og nedbringer vægten og brændstofforbruget for flyene.

 

Billund Lufthavn har haft en tilsvarende ordning de seneste seks år, og her siger direktør Jørgen Krab Jørgensen, at ordningen i hele perioden har været populær hos de rejsende.

  

Ordningen gælder ikke for rejser udenfor EU, men skatteminister Kristian Jensen arbejder på at få EU-reglerne om toldfrihed ændret, så også ikke-EU rejsende kan hente deres forudbestilte varer ved hjemkomsten.

 

Salget af toldfrie varer i EUs lufthavne lyder på 20 milliarder kroner om året og vægten af disse varer, der skal flyves både ud og hjem til lande udenfor EU betyder en voldsom CO2 belastning.

 

Flere lande udenfor EU har længe tilbudt køb af toldfrie varer ved ankomst. I Gardermoen er knap halvdelen af det toldfrie salg på tre år flyttet fra afgang til ankomst.

 

Skrevet af Flemming Juul