Her rejser danskerne på ferie

Spanien er danskernes suverænt foretrukne sommerferiedestination. Det bekræfter en ny analyse fra momondo.dk om danskernes mest populære søgninger i sommerferieperioden. Tre nye destinationer i Top 20.

Rejsesøgemaskinen momondo har for femte år i træk analyseret de mest søgte sommerferiedestinationer. Malaga og Palma de Mallorca topper for andet år i træk og nye destinationer i år er Bali, Split og Athen.

“Vi oplever igen stor interesse for klassiske feriedestinationer som Malaga, Mallorca og Bangkok. Her er der solgaranti og et bredt udvalg af ferietilbud,” siger Lasse Skole Hansen, momondos danske presseansvarlige.

Derudover er de sydeuropæiske destinationer Athen og Split nye i Top 20, og det giver god mening, vurderer han: “Split på den kroatiske adriaterhavskyst byder på smukke strande, middelhavsstemning og kultur, mens Athen som storbydestination er et skønt mix af antikke seværdigheder og moderne byliv – og porten til det græske øhav.”

Blandt danskernes sommerferiedestinationer er også storbyfavoritter som Rom, Milano og Barcelona, mens Paris er røget ud af Top 20 i forhold til sidste år.

“Sydeuropæiske storbyer ligger altid højt på listen, mens New York og Los Angeles trækker turister over Atlanten. Desuden er det interessant, at Bangkok, som i mange år har haft de facto monopol på danske turister i Asien, bliver udfordret af Bali, som også er listens højdespringer,” siger Lasse Skole Hansen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.