Hilton håber at blive i Danmark

HOTELLER: Efter Københavns Lufthavn i går fyrede Hilton som operatør af Hilton Copenhagen Airport, sendte kæden meddelelse om, at den ”undersøger nye muligheder for at udvide sin danske portefølje.”

Af uforklarede årsager opsagde Københavns Lufthavn i går samarbejdet med Hilton, der har drevet lufthavnens hotelbygning siden åbningen i 2001.

I stedet overtages driften den 1. april af norske Choice under navnet Clarion Hotel Copenhagen Airport. Dermed mister Danmark sit eneste Hilton-hotel.

I en pressemeddelelse fra Hilton hed det i går: ”Hotellet i Københavns Lufthavns tilknytning til Hilton ophører 31. marts. Det giver Hilton nye muligheder for at fokusere på udviklingsplaner i Danmark. Her og nu ser Hilton frem til et fortsat tæt samarbejde med hotellets team, der forventes at fortsætte under den nye operatør.”

Ifølge standby.dks oplysninger er også Hiltons europæiske hovedkvarter forbløffet over, at Københavns Lufthavn dropper Hilton. Årsagen kan være, siger hotelekspert til standby.dk, at norske Choice Hotels, der fra april overtager driften af hotellet, har lovet lufthavnens bestyrelse større afkast. Københavns Lufthavn ejes primært af australske og canadiske interesser.

Hilton understreger, at Københavns Lufthavns fravalg af en af verdens største og vigtigste hotelkæder ikke har noget at gøre med hvordan 5-stjernede Hilton Copenhagen Airport har performet.

”Vi undersøger nu en række ekspansionsplaner i Danmark og ser frem til at offentliggøre dem,” skriver Hilton og tilføjer, at hotellets personale overføres til Choice.

”Danmark er en voksende destination, og vi søger nu aktivt nye partnere for at kunne vokse i Danmark,” hedder det fra Hilton.

Selv om Københavns Lufthavn har ”smidt” Hilton på porten, har kæden stadig seks nordiske hoteller i Finland, Island og Sverige – og endnu to er på vej i regionen.​