Hjælpeløs bedstemor afvist

Selvanayaki Rasalingam skulle have været med Iceland Air til Canada for at være sammen med slægtninge, som hun ikke har set i 15 år. Den 75-åriges datter var med i Lufthavnen udenfor Bergen for at hjælpe med indtjekning og sikkerhedskontrol. Moderen bruger kørestol.

”Der var ingen problemer, så jeg satte mig i bilen for at køre hjem”, forteller Raajini Rasalingam, ifølge Bergens Tidende. På vejen får datteren en opringning fra SAS, som står for Icelandairs afgange fra Bergen. Her lød beskeden, at hun måtte hente sin mor og fik flere grunde til det.

Den første var at billetten var ugyldig, den anden at betalingsmåden ikke kunne godkendes, og så fandt SAS-personalet ud af, at passet ikke var gyldigt og til slut, at der var papirer, som ikke var i orden.

”Jeg vidste, at alt dette ikke stemte, så jeg begyndte at forklare. Men blev hurtigt afbrudt med besked om, at flyet var afgået”.

 

Det viste sig, at moderen var blevet standset i billetkontrollen på vej ind i flyet, hvor en mistænksom SAS-ansat var bange for, at den 75-årige forsøgte at komme ind i Canada på falsk grundlag.  Mistanken blev vakt, fordi den gamle dame havde for lidt bagage til et to måneder langt ophold i Canada.

Moderen bad om at ringe til sin datter, men blev nægtet adgang til at låne en telefon. Til trods for at hun taler engelsk, klarede hun ikke at overbevise om, at alle papirer var i orden.

”Vi kan blot beklage”, siger ansvarlig for Icelandair i Norge, Bjørn Tore Larsen. Afgørelsen som blev truffet ved flydøren beskriver han som meget diskutabel. Problemet opstod allerede ved indtjekningen, mener han.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.