Hjertestartere i alle DSB tog

DSB nu sat hjertestartere op i alle virksomhedens knap 500 tog, så der altid er én i nærheden, hvis en person får hjertestop i toget. I starten af 2016 havde alle S-tog fået hjertestartere. Nu er turen kommet til de resterende tog.

Sikkerhedschef i DSB Carsten Dam Sønderbo-Jacobsen: ”For DSB er det vigtigt, at det er trygt at tage med tog, og vi prioriterer sikkerheden højt. Hvis der sker hjertestop i vores tog, er der nu en hjertestarter inden for kort afstand, og det giver ekstra tryghed for de cirka 550.000 passagerer, som tager toget hver dag.”

Ved alle udgange hænger der piktogrammer, som viser vej til hjertestarteren. En hjertestarter i S-togene var allerede i brug i september sidste år, da en person fik hjertestop, mens toget holdt på Dybbølsbro Station.

Hjertestarterne er en del af samarbejdet med TrygFonden, som betyder, at der er hjertestartere i alle DSB-tog og på 65 udvalgte stationer. Samtidig er 750 DSB-medarbejdere ved at blive uddannet i førstehjælp og brug af hjertestartere.

Hvert år får ca. 3.500 mennesker hjertestop uden for hospital i Danmark – 12% overlever. Hvis vidner træder til med førstehjælp og afgiver stød med en hjertestarter, inden ambulancen kommer, øges chancen for at overleve med op til 64%.