Hjertestartere i alle DSB tog

DSB nu sat hjertestartere op i alle virksomhedens knap 500 tog, så der altid er én i nærheden, hvis en person får hjertestop i toget. I starten af 2016 havde alle S-tog fået hjertestartere. Nu er turen kommet til de resterende tog.

Sikkerhedschef i DSB Carsten Dam Sønderbo-Jacobsen: ”For DSB er det vigtigt, at det er trygt at tage med tog, og vi prioriterer sikkerheden højt. Hvis der sker hjertestop i vores tog, er der nu en hjertestarter inden for kort afstand, og det giver ekstra tryghed for de cirka 550.000 passagerer, som tager toget hver dag.”

Ved alle udgange hænger der piktogrammer, som viser vej til hjertestarteren. En hjertestarter i S-togene var allerede i brug i september sidste år, da en person fik hjertestop, mens toget holdt på Dybbølsbro Station.

Hjertestarterne er en del af samarbejdet med TrygFonden, som betyder, at der er hjertestartere i alle DSB-tog og på 65 udvalgte stationer. Samtidig er 750 DSB-medarbejdere ved at blive uddannet i førstehjælp og brug af hjertestartere.

Hvert år får ca. 3.500 mennesker hjertestop uden for hospital i Danmark – 12% overlever. Hvis vidner træder til med førstehjælp og afgiver stød med en hjertestarter, inden ambulancen kommer, øges chancen for at overleve med op til 64%.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.