Hjertestartere i alle DSB-tog

hjertestarter(1)Alle DSBs 520 tog skal det kommende år i samarbejde med TrygFonden udstyres med hjertestartere, skriver DSB.

”Hvis man får et stød med en hjertestarter inden for de første fire minutter, efter hjertestoppet øger det chancen for at overleve med op til 70%”, siger læge og forsker Carolina Malta Hansen. ”Derfor er det rigtig fornuftigt at have hjertestartere i alle tog, og det vil klart styrke Danmarks position som foregangsland”.

Opsætningen af hjertestartere i togene er en del af et femårigt samarbejde med Trygfonden, og aftalen betyder også, at 750 DSB-medarbejdere uddannes i førstehjælp og brug af hjertestarterne.

Men man behøver ikke være uddannet for at bruge en hjertestarter, understreger Grethe Thomas, projektchef i Trygfonden: ”Alle kan bruge en hjertestarter, og man skal aldrig være nervøs for at tage den i brug. Når man tænder for hjertestarteren fortæller den præcis, hvad man skal gøre, og man får hjælp til genoplivningen, når man ringer 112”.

I Danmark falder 3.500 årligt om med hjertestop og godt 12% overlever. I 2001 var der kun 4%, der overlevede.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.