Højere udlejningsfradrag øger omsætning

danmark ferie sommerhusTURISME: Vedtager Folketinget at hæve bundfradraget for udlejning af feriehuse fra nu 21.000 kr. til 30.000 kr., vil det betyde 900 mio. kr. i øget omsætning i sommerhusområderne, mener en kæde af feriehusudlejere.

Folketinget begynder i dag behandlingen af forslaget om at forhøje bundfradraget for udlejning af feriehuse.

Danmarks største kæde af selvstændige feriehusudlejere, Feriepartner, peger på, at erfaringerne fra sidst man hævede bundfradraget, i 2010, er, at statens skatteindtægter steg, trods det større fradrag.

Forhøjelsen af fradraget gælder nemlig kun sommerhusejere, der udlejer gennem bureauer, som til gengæld sørger for at indberette lejeindtægten.

Ifølge Feriepartner, viser opgørelse fra Skatteministeriet, at der i 2014 er indberettet næsten 100 mio. mere i lejeindtægter end i 2010, og næsten 8.000 flere danskere indberettede en lejeindtægt.

”Selv om vi ikke kender den helt præcise effekt på de direkte skatter, er jeg ikke i tvivl om, at forslaget har en gunstig virkning på samfundsøkonomien. Et højere fradrag giver flere lyst til at udleje huset – og flere huse til udlejning er det samme som flere indtægter fra turisterne,” siger direktør for Feriepartner Danmark, Flemming Toft Andersen.

Beregninger fra Feriehusudlejernes Brancheforening viser, at ét hus til udlejning genererer en øget omsætning på 300.000 kr. om året i lokalsamfundet i form af indkøb, besøg på museer, restauranter og i forlystelsesparker mv. Hertil kommer afledte effekter i form af flere i beskæftigelse.

Feriepartner Danmark anslår, at et højere fradrag vil bringe op til 3.000 flere huse på markedet til udlejning gennem bureauerne, hvilket kan betyde op til 900 mio. kr. i øget omsætning i feriehusområderne.

Der er i Danmark ca. 220.000 sommerhuse. Knap 40.000 lejes ud gennem bureauer og yderligere ca. 10.000 lejes ud privat.

Feriepartner Danmark, der er en del af ejendomsmæglerkæden EDC, er ifølge egne oplysninger landets største kæde af selvstændige udlejningsbureauer, med 26 forretningssteder og ca. 5.500 huse til udlejning.