Højesteret godkender Trumps indrejseforbud

USAs Højesteret har mandag godkendt midlertidig indførelse af det justerede indrejseforbud, som præsident Donald Trump i begyndelsen af året forsøgte at indføre, selv om forbuddet fortsat behandles ved lavere retsinstanser.

Forbuddet er rettet mod borgere fra Chad, Iran, Libyen, Somalia, Syrien og Yemen, men blev efter udstedelsen i januar underkendt af flere lavere retsinstanser, hvorefter det blev ændret – og i september blev justeret i en tredje version.

Flere kendelser kalder indrejseforbuddet, der rammer lande med overvejende muslimsk befolkning, for forfatningsstridige og diskriminerende. I San Francisco og i Richmond, Virginia, er sagen fortsat under behandling. I højesteretskendelsen siger syv af ni dommere imidlertid, at retningslinjerne kan træde i kraft, mens indrejseforbuddet behandles i det amerikanske retsvæsen.

Højesteret godkendte i juni den daværende version af forbuddet med det forbehold, at det ikke måtte gælde personer med en særlig tilknytning til USA i form af familie, studier eller arbejde.

Dommer på Hawaii blokerer Trumps nye indrejseforbud

Trumps indrejseforbud afvist af ny appelret

Højesteret siger ok til del af Trumps indrejseforbud

x

Læs Også

Et år med konsolideringer

Vi er på vej ud af 2017, som har været et år præget af konsolideringer. Men det kommende år byder på en række nye og spændende tiltag, som lover godt for fremtiden for vores medier.

Viva la ferie på Ferie for Alle 2018

Fra den 23. til den 25. februar fylder Ferie for Alle endnu en gang MCH Messecenter Herning med ferier af enhver art. Messen byder på over 1.000 udstillere og Spanien som årets partnerland.

Danske forbrugerpriser er de højeste i EU

En europæisk undersøgelse viser, at Danmark er det dyreste land i EU. Priserne ligger 47% over gennemsnittet.

Mange dropper selv at arrangere ferien

Når danskerne rejser, så vælger mange at lade et rejsebureau til at stå for planlægningen. Det skyldes bl.a. at prioritering af rådgivning og sikkerhed, lyder det fra Danmarks Rejsebureau Forening.

Der er 77 kilometer hjem til jul

Mange er på farten juleaften, og ejendomsmæglerkæden Home har nu fået danskerne til at sætte kilometer på, hvor langt de skal rejse for at fejre juleaften med familie og venner.

Trump tager æren for færre flyulykker

2017 var det sikreste år nogensinde for verdens kommercielle luftfart, og det har fået USA’s præsident, Donald Trump, til at tage æren.