Højesteret siger ok til del af Trumps indrejseforbud

USA’s Højesteret har besluttet at behandle sagen om præsident Donald Trumps reviderede dekret om midlertidigt forbud mod indrejse for borgere fra seks lande, men har midlertidigt tilladt dele af dekretet under bestemte forudsætninger.

Det reviderede dekret er blevet blokeret ved lavere federale domstole. Blokaden er opretholdt ved to federale appeldomstole. Nu vil selve Højesteret behandle sagen når retten træder sammen i oktober.

I sin foreløbige kendelse tillader Højesteret, at indrejseforbuddet kan træde i kraft, men kun for personer, som aldrig før har besøgt USA og/eller ikke har familiemæssige eller forretningsforbindelser i USA. Det betyder individuel bedømmelse af visa-ansøgninger fra borgerne, der er omtalt i det reviderede indrejseforbud, som omfatter Iran, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen.

Højesteret har indtil videre besluttet, at indrejseforbuddet ikke må benyttes på personer med tætte familiemæssige forbindelser i USA, som ønsker indrejse for at bo sammen med – eller besøge – familien, hvis tilhørsforholdet kan klart dokumenteres.

Det gælder for eksempel studerende, der er optaget på et universitet, eller personale, der har accepteret et tilbud om beskæftigelse i et amerikansk selskab, eller inviterede foredragsholdere og forelæsere.

Fritagelse for indrejseforbuddet gælder ikke for nogen, der indgår aftaler for at slippe uden om forbuddet.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.