Højsæson for rejseforsikring

140Knogleekspressen160SKISPORT: Der er ikke noget at være i tvivl om, når vinterens skisæson indledes. Her dur det blå kort ganske enkelt ikke.

Der er højsæson på vej til forsikringsselskaberne den kommende tid. De fleste er sikkert godt klar over, at man udsætter sig selv for større risiko end ved andre ferieformer, når det gælder vintersport. Den legendariske ”Knogleekspres”, flyet med de mange passagerer med alvorlige benbrud eller andre skader fra ferien på pisterne, er velkendt.

Blandt de forsikringsselskaber, som går aktivt til værks med en større kampagne mellem jul og nytår, er Europæiske, men flere andre er formentlig med på vognen.

Det, selskaberne fokuserer på – ud over det sædvanlige med øget risiko og hjemtransport – er, at de som fortsat tror, det er i orden, bare de har det blå kort til vintersportsområderne i Frankrig og Østrig, tager grueligt fejl.

Alle uheld på pisterne og ved samaritter-telte oppe i højderne og transporten ned til de større hospitaler, hvor de fleste er private, skal man med et blåt kort selv betale. Hertil kommer så hjemtransporten, ofte med behov for udvidet plads eller omtalte særfly.

Uanset, hvilken form for rejseforsikring man har, inden man drager på skiferie, bør man sikre sig. Det ved de alt om ude i bureauerne. Men der kunne være en del, som ved online bestilling ikke er opmærksom på ændringen siden sidste vinter, da det gule kort dækkede bedre – også uden tillægsforsikring – end det blå gør i dag.