Hollands konge som styrmand

KLMs Fokker 70, som nu skal udfases – måske sammen med kongen?

Det nationale hollandske flyselskab hedder KLM Royal Dutch Airlines og flyselskabet viser sig at være mere royalt, end de fleste havde regnet med, for Hollands konge har et job som deltids-pilot.

Kong Willem-Alexander har de seneste 21 år mindst to gange om måneden fløjet passagerer rundt i verden som co-pilot hos KLM, skriver jyllands-posten.dk.

Det er velkendt, at kongen er uddannet pilot, men ikke at han regelmæssigt har fløjet som styrmand for KLM. Han afslører nu, at han sjældent er blevet genkendt af passagererne, men at nogle har hilst på ham, når han har gået igennem lufthavnen i Amsterdam i sin uniform.

Nu har kong Willem-Alexander indstillet flyvningerne hos KLM, fordi selskabet udfaser sine Fokker 70, som kongen indtil videre har fløjet. Han overvejer, om han skal blive opgraderet til at flyve Boeing 737, så han kan fortsætte hos KLM.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.