Horesta ærgerlig over ny finanslov

Katia K. Østergaard.

Katia K. Østergaard.

Det burde være større prioritering af det private erhvervsliv i det netop indgåede finanslovsforlig, mener Horesta, som dog glæder sig over, at forliget på to områder gør livet lettere for bl.a. hotellerne.

”Finanslovaftalen vil skabe langt flere arbejdspladser i det offentlige end i det private. Men det er altså de private arbejdspladser, som skaber vores velfærd på langt sigt,” siger Horestas adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Aftalen, som Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative indgik i går, indeholder afgiftslettelser til erhvervslivet, men kun få af lettelserne vil direkte gavne turisterhvervet. Det ærgrer Horesta.

”Turismen er et af landets vigtigste eksporterhverv og et erhverv i vækst. Men vi har på en række områder markant ringere vilkår end andre erhverv i Danmark og ikke mindst konkurrenterne i udlandet. Der er brug for initiativer, som aktivt kan fremme og udnytte turismens vækstpotentiale,” siger Katia K. Østergaard.

Horesta finder det positivt, at turisme er særligt fremhævet i finanslovsaftalen i forbindelse med regeringens bebudede vækstudspil for landdistrikterne.

Af aftalen fremgår det, at turismen er et vigtigt erhverv, når der skal skabes vækst i hele landet. Derfor er der store chancer for, at turismen bliver tilgodeset, når regeringen om kort tid præsenterer sit udspil.

Katia K. Østergaard glæder sig over, at finanslovsaftalen på to områder gør det lettere at drive hotel-, restaurant- og turistvirksomhed.

Det gælder et kontanthjælpsloft, der gør det mere attraktivt at tage et ufaglært job. Og det gælder nedsættelse af afgifter ved generationsskifte i familieejede virksomheder.

”Begge forbedringer har vi længe efterlyst. Det er meget positivt, at forligspartierne imødekommer vores ønsker”, siger Katia K. Østergaard, der også er tilfreds med, at den oprindelige besparelse på erhvervsuddannelserne er taget af bordet.