Horesta afviser plan om ID-kort

Katia K. Østergaard.

Katia K. Østergaard.

Forslaget fra SF om ID-kort til ansatte på hoteller og restauranter kommer i forlængelse af indførelsen af lignende kort i byggeriet. Det skulle styrke sikkerheden og at komme social dumping og sort økonomi til livs.

”Vi støtter initiativer, der kan forbedre sikkerhed og forhindre sort økonomi og social dumping, men et ID-kort vil slet ikke have den effekt. I stedet vil det skabe mere omkostningstungt bøvl og besvær i en branche, der skaber vækst og mange nye arbejdspladser”, siger Horestas adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Hun har svært ved at se et behov for at gribe ind over for hotel- og restauranterhvervet frem for andre erhverv, når det gælder arbejdsmiljø og sikkerhed. Antallet af arbejdsskader i hotel- og restauranterhvervet ligger på et meget lavt niveau. På hele DAs område udgør de kun 2,7%.

Horesta ser det som langt vigtigere, at der før sommerferien blev indgået forlig om at sammenkøre skattekort og arbejdstilladelser. I dag kan man som arbejdsgiver ikke være sikker på, at udenlandsk arbejdskraft har arbejdstilladelse, selv om der er udstedt skattekort.

”Det er rigtig positivt, at politikerne er parate til at styrke dette område. Her kan myndighederne faktisk hjælpe virksomhederne med at sikre ordentlige forhold”, siger Katia K. Østergaard.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.