Horesta frygter mangel på arbejdskraft

2
Katia K. Østergaard.
Katia K. Østergaard.

HOTELLER: ”Flere medlemsvirksomheder mangler arbejdskraft og må derfor takke nej til ordrer. Uden løsning af det problem går væksten i vores erhverv i stå,” advarer hotelbranchens arbejdsgiverforening.

Horesta, arbejdsgiverforening i den danske hotel- og restaurationsbranche, glæder sig over, at regeringen i sit udspil til sin 2025-plan vil have flere på arbejdsmarkedet.

”Men alt for mange danskere får ingen gevinst af at tage et job. Med skattelettelser i bunden, et nyt jobfradrag og jobpræmie til langtidsledige kommer regeringen med nogle værktøjer, vi længe har efterlyst. Det er afgørende for, at vores erhverv kan fastholde et højt vækstniveau,” siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i Horesta.

De senere år har danske hoteller og restauranter skabt flere nye jobs end noget andet erhverv i Danmark, oplyser Horesta. Siden krisen er antallet af job i branchen steget over 17 pct. Men det betyder samtidig, at der allerede i dag er for få hænder, og Horesta frygter, at problemet bliver større uden reformer.

”Flere af vores medlemsvirksomheder melder allerede nu om mangel på arbejdskraft og har måttet takke nej til ordrer pga. for få hænder. Uden en løsning på dette vil væksten i vores erhverv gå i stå. Derfor appellerer vi nu til, at et politisk flertal i de kommende forhandlinger om 2025-planen fastholder fokus på at flytte danskere fra passiv forsørgelse til en plads på arbejdsmarkedet,” siger Katia K. Østergaard.

Ud over at gøre det mere attraktivt for særligt ufaglærte at tage et job, ønsker Horesta styrkelse af de faglige uddannelser og lettere adgang til at ansætte udenlandsk arbejdskraft.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

2 Comments on "Horesta frygter mangel på arbejdskraft"

Notify of
avatar
Mikael
Mikael

Hvis man ikke kan tiltrække arbejdskraft, må man se på løn, fryns og arbejdsvilkår, men det er selvfølgelig “sjovere” at lade andre løse problemet.

Flere jobs må jo alt andet lige tyde på øget efterspørgsel og øget efterspørgsel udløser højere priser på et marked med begrænset udbud. Derfor er eller burde der være en lidt større kage at dele med produktionsapparatet (arbejdstagerne).

Rolf
Rolf

Ja Michael.. Hvis var et lukket samfund. Nu er det sådan, at der findes mennesker i dette samfund, der tager det arbejde danskerne ikke vil ha. De er blot ikke af dansk herkomst.

wpDiscuz