Horesta hylder dansk Oscar-vinder

Susanne Bier i Cirkusbygningen med Horestas formand, Jens Zimmer Christensen. Foto: Horesta.

Susanne Bier i Cirkusbygningen med Horestas formand, Jens Zimmer Christensen. Foto: Horesta.

Ved Horestas flotte årsdag i Cirkusbygningen fik filminstruktør Susanne Bier Horestas MARIA-pris, der gives til en person, som har gjort en særlig indsats for at sætte Danmark på verdenskortet.

”Det er en kæmpe stor ære, og jeg er meget glad for at modtage denne pris,” sagde en tydelig rørt Susanne Bier, da hun i går i Cirkusbygningen modtog Horestas særlige MARIA-pris. Maria er i denne forbindelse en forkortelse for Marketingaward Raising International Awareness.

I sin takketale nævnte Susanne Bier, at hun selv er vokset op med relationer til rejsebranchen, da hendes far, Rudolf Bier, i en årrække var direktør for det daværende charterrejsebureau Stjernerejser; senere kom Rudolf Bier til DFDS.

”Om muligt, prøver jeg i mine film at putte dansk natur ind, ligesom jeg bruger min platform til at vise dansk design,” sagde Susanne Bier.

Susanne Bier fik i 2011 en Oscar for sin film ”Hævnen” – og i forbindelse med en Oscar-fest i Hollywood fik hun fløjet Michelin-kokken Rasmus Kofoed fra restaurant Geranium i København til Hollywood, så han kunne fremtrylle dansk mad til de fine gæster.

Horesta kalder MARIA-prisen for turisterhvervets markedsføringspris. Sammen med prisen følger 50.000 kr.

Modtagere af MARIA-prisen har, hedder det, ”på unik vis formået at brande Danmark som turistdestination.”

Priskomitéen lægger i sin begrundelse bl.a. vægt på, at Susanne Biers kunstneriske bidrag og internationale anerkendelser har været med til at løfte hele Danmark som en attraktiv destination på verdenskortet.

”Susanne Bier har over en årrække skabt enestående fortællinger, der har fremhævet Danmark på verdenskortet. Omtalen af hendes film har været med til at promovere alle de andre herligheder, Danmark kan tilbyde vores turister”, siger Horestas formand, hoteldirektør Jens Zimmer Christensen.

Efter Horesta for nogle år siden genoplivede uddelingen af MARIA-prisen, er den bl.a. gået til manden bag verdens tidligere bedste restaurant, Noma, René Redzepi, en af verdens bedste kokke, Rasmus Kofoed, og Bella Centers tidligere adm. direktør, Arne Bang Mikkelsen.

På Horestas hjemmeside er der bl.a. videoreportage fra årsdagen i går.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.