Horesta kritiserer regeringen for ikke at styrke turisme

kinesiske turisterTURISME: Regeringens forslag til finanslov burde i højere grad udnytte oplagte muligheder for vækst og beskæftigelse i de dele af den private sektor, hvor potentialet er størst, mener Horesta.

”Den danske økonomi skal rettes op gennem stram styring af de offentlige udgifter og målrettede vækstinitiativer, der kan skabe ny beskæftigelse. I sit finanslovsudspil gør regeringen ikke nok for at hente hive de sikre stik hjem,” siger hotel-, restaurant- og turisterhvervets brancheorganisation, Horestas adm. direktør, Katia Knipschildt Østergaard.

Turisterhvervet er et potentiale for vækst, som Danmark endnu ikke har udnyttet fuldt ud. Nye tal fra FN’s turismeorganisation viser, at turismen voksede fem procent på verdensplan i første halvår af 2013. I samme periode havde Danmark 0,8 pct. færre udenlandske turister i forhold til samme periode sidste år.

”Der er oplagte muligheder for at skabe vækst og nye job i hotel-, restaurant- og turisterhvervet. En styrkelse af erhvervets konkurrencekraft over for udlandet vil hurtigt føre til nye job over alt i landet,” siger Katia Østergaard.

Horesta nedsatte for et år siden Turismens Vækstråd, de 40 topchefer, som er medlemmer, har for nylig udgivet rapport om turismens vækstpotentiale. Rådet vurderer, at der kan skabes 30.000 nye job i turisterhvervet frem mod 2020 gennem en målrettet satsning på erhvervet.

Horesta glæder sig dog over, at regeringen ved flere lejligheder har vist, at også den ser turismen som et væksterhverv. Senest har den nye erhvervs- og vækstminister, Henrik Sass Larsen, vurderet, at der kan skabes 6000 nye job i sektoren.

”Regeringen har tidligere taget flere vækstinitiativer inden for turismen, og vi er overbeviste om, at flere er på vej. Senere på året er der bebudet en vækstplan, som vi ser meget frem til,” siger Katia Østergaard.