Horesta ønsker beskatning af Airbnb

2

AirbnbTURISME: Hjemmesiden Airbnb er online markedsplads for udlejning og booking af overnatningsmuligheder med over 500.000 overnatningsmuligheder i 192 lande. Horesta i Danmark ønsker Airbnb beskattet.

I Norge vil skattemyndighederne pålægge Airbnb at rapportere, hvor meget udlejerne tjener. Nu opfordrer Horesta de danske myndigheder til at stille de samme krav over for udlejningstjenesten.

I dag er det op til udlejerne at indberette til SKAT, hvor meget de tjener på at udleje deres boliger.

”Airbnb bør pålægges at indberette omsætning til SKAT. Det er bedste måde at sikre sig mod sort økonomi,” siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i Horesta.

Hun påpeger, at Airbnb samarbejder med skattemyndighederne i andre dele af verden om betaling af skat. Norge er første land i Norden, som har taget skridt til at kræve indberetning.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

2 Comments on "Horesta ønsker beskatning af Airbnb"

Notify of
avatar
Kristian
Kristian

Jeg udlejer selv et værelse på AirBNB og jeg synes det ville være en fordel hvis det blev automatisk indberettet. Det ville gøre det nemmere for mig at administrere.

Næste problem er så at skat ikke ved hvor meget fradrag du har for din udlejning. Det er nemlig forskellig alt efter om du bor i lejebolig eller ejerbolig. Derudover er den baseret på hvad du betaler i husleje eller værdien af din ejerbolig.

Susan Daniels
Susan Daniels

Skal sommerhusudlejningsfirmaer nu også til at indberette til Skat for dem, der lejer deres sommerhuse ud? – Vi kommer ikke udenom at private, mindre udlejere ofte kan tilbyde en billigere pris end kommercielle hoteller, der har ansatte og skal være momsregistrerede pga deres omsætning. Her kan man dog også forvente en mere strømlinet 24-timers-service af personalet, der er specialuddannet hertil. – Men derudover skal Skatten skal naturligvis betales, og som med andre selvstændige er det op til den enkelte at sørge for dette.

wpDiscuz