Jens Zimmer Christensen takker ved HORESTA’s repræsentantskabsmøde til maj af som formand for både HORESTA’s brancheforening og arbejdsgiverforening. Her er han på formandskontoret på HORESTA’s hovedkontor. Foto: Henrik Baumgarten.

HORESTA skal have ny formand

Efter snart 12 år som formand for HORESTA trækker Jens Zimmer Christensen sig ved brancheforeningens repræsentantskabsmøde til maj. Bestyrelsen har forslag til en ny formand.

Den 73-årige hoteldirektør Jens Zimmer Christensen har meddelt, at han ikke genopstiller til posten som formand for HORESTA Brancheforening og HORESTA Arbejdsgiverforening ved næste ordinære valg på repræsentantskabsmødet den 20. maj. Til den tid har han været formand i 12 år og siddet i bestyrelserne siden 2001.

Det oplyste HORESTA mandag formiddag i sit nyhedsbrev. HORESTA har omkring 2.000 medlemmer blandt restauranter, hoteller og andre aktører i den danske oplevelsesindustri og turismebranche.

I forlængelse af Jens Zimmer Christensens beslutning, vil HORESTA’s to bestyrelser, for henholdsvis brancheforeningen og arbejdsgiverforeningen, indstille til repræsentantskaberne at vælge den 55-årige næstformand Jan Vinther Laursen som ny formand for begge foreninger.

Jan Vinther Laursen har siden 2010 været administrerende direktør for og 25-procent medejer af restaurantkæden Bone’s, der har hovedkontor i Herning og 24 restauranter i Danmark og én i Grønland.

Om Jan Vinther Laursen vælges som ny formand afgøres blandt andet af, om der kommer en eller flere kandidater til formandsposterne.

HORESTA varetager også sekretariater for en række foreninger i turisme- og oplevelsesindustrien, herunder Foreningen af Forlystelsesparker, Turismens Vækstråd, Green Key og Bocuse d’Or.

Hoteldirektør siden 1993
Jens Zimmer Christensens beslutning om at stoppe som HORESTA-formand får ikke indflydelse på hans internationale poster. Han fortsætter som formand for de europæiske hoteller og restauranters organisationen, HOTREC, og for Hotelstars Union, der står bag hotelklassifikationssystemet i 17 europæiske lande.

Den afgående HORESTA-formand har siden 1993 drevet Hotel Maritime ved Kongens Nytorv i København. Da Jens Zimmer Christensen i 2017 rundede de 70 år, stod der blandt andet dette om ham på STANDBY.DK:

“Oprindeligt er Jens Zimmer Christensen shippinguddannet i Weco Shipping/Dannebrog Rederi i København. Det førte til udstationeringer i både Australien, USA og senere i Hong Kong, hvor han i fem år var leder af Weco-Shipping HK.

I 1980 vendte han hjem til København, hvor han i 1980’erne havde en række direktørposter i rederibranchen hos Copenhagen Reefers, Dannebrog Rederi og Mercandia Holding. Han forlod i 1993 rederierne til fordel for et andet stort væksterhverv, hotelbranchen.”

Relaterede artikler:

Brancheforeninger kritiserer genåbningsaftalen

Brancheforeninger ser forskelligt på medlemsrabat

I 2021 skal vi genskabe troen på fremtiden og mødes igen