Horesta vil af med ’sundhedsafgifter’

Regeringen har angiveligt planer om at droppe indførelsen af sukkerafgift, fordi den er umulig at indføre, så den virker hensigtsmæssig. Enten rammer den produkterne helt skævt, eller også bliver den voldsomt bureaukratisk.

”Det er meget glædeligt, at regeringen fortsætter arbejdet med at afskaffe sukkerafgiften. Den er umulig at indføre, så den reelt får danskerne til at indtage mindre sukker, og skader i den grad konkurrencekraften”, siger Horestas formand, Jens Zimmer Christensen.

Han opfordrer til at lade fedtafgiften lide samme skæbne, fordi den efter hans mening er skruet mindst lige så skævt sammen som sukkerafgiften.

 

”For restauranternes vedkommende beregnes afgiften på en måde, som i mange tilfælde intet har at gøre med den mad, der ender på gæstens tallerken, og dermed virker den ikke sundhedsfremmende. Det eneste, den fremmer, er statens kassebeholdning”, siger han.

Horestas medlemsanalyse viser, at fedtafgiften koster erhvervet mellem 250 og 350 millioner kroner om året.

”Omkostningerne ved sukkerafgiften ville formentlig også løbe op i et trecifret millionbeløb. Mange restauranter er under et voldsomt pres i øjeblikket og kan ikke tåle nye afgifter uden at måtte dreje nøglen om”, siger Jens Zimmer Christensen.

Skrevet af Flemming Juul