Hotel får bøde for grådighed

HOTELLER: Under snestorm i januar sidste år skruede Courtyard by Marriott JFK Airport Hotel værelsespriser op til ublu niveau. Det har de nu fået bøde for og skal tilbagebetale gæsterne overprisen.

Courtyard by Marriott JFK Airport Hotel har fået en bøde af delstaten New Yorks statsanklager, Eric T. Schneiderman, der siger, at hotellet skruede sine priser urimeligt op under fire dage i januar sidste år, hvor New York var plaget af kraftig vinterstorm.

Samlet øgede hotellet sine indtægter i perioden med 48.000 dollars som følge af kraftigt forøgede værelsespriser på op til 75 pct.

Hotellet, der formentlig skal finde ny salgsdirektør, har indvilget i at tilbagebetale de 48.000 dollars og har accepteret en bøde på over 100.000 kr., 17.000 dollars.

“Courtyard by Marriott-hotellet udnyttede at hundredvis af flypassagerer var strandet pga. stormen og havde brug for et sikkert sted at være,” siger Schneiderman og tilføjer: ”Aftalen med hotellet gør det ansvarlig for sine handlinger og skal sikre, at noget tilsvarende ikke sker igen.”

Statsanklageren siger, at hotellet f.eks. solgte værelse under vinterstormen for 499 dollars, samme værelse kostede 154 dollars ugen inden stormen.