Hotel hjælper hjemløse

first-hotel-copenhagen-sengetøjHOTELLER: 4-stjernede First Hotel Copenhagen har netop udskiftet alle dyner og puder – og givet dem til hjemløse. Hotellet i Sydhavnen opfordrer hotelbranchen til at tænke på de mange i Danmark, der har brug for håndsrækning.

”Da First Hotel Copenhagen skulle udskifte sengetøjet på vores 215 værelser tænkte vi, at nogen nok havde brug for de mange sæt sengetøj. Vi ønskede at gøre noget godt for så mange som muligt og helst lokalt,” siger hotellets salgschef, Kenneth Pedersen, og tilføjer: ”Vi lagde føler ud på bl.a. Linkedin, og fik mange bud på grupper, der kunne drage nytte af vores donation. Vi har nu skænket ca. 400 sæt sengetøj til Mændenes Hjem, Børnebyerne og Lærkehøj Herberg, der vil uddele dem til trængende brugere.”

Kenneth Pedersen tilføjer, at donationen både gælder brugere af værestederne, mens Mændenes Hjem giver dem til nogle af de brugere der får en lejlighed og derfor har brug for nye ting til hjemmet.

”Vores donation er samtidigt opfordring til vores kolleger i hotelbranchen om at tænke på, at mange i Danmark har brug for en håndsrækning,” lyder budskabet.

I august i år sagde svenske Daniel Atteroth, direktør i First Hotels med ansvar for forretningsudvikling, Business Development, til standby.dk: ”I Danmark har vi 11 hoteller, heraf syv i København. De næste to år forventer vi 10-15 flere i og uden for København. Vi har sendt forslag om samarbejdsaftaler til 10 mulige nye danske First-hoteller.”

Samlet har First 60 hoteller i Skandinavien, hovedparten i Sverige, samt ét i Island – First har identificeret yderligere 60 skandinaviske hoteller som potentielle nye medlemmer.

De 10-15 kommende First-hoteller i Danmark kan være hoteller fra andre kæder, private og familieejede samt nye hoteller i ejendomme, hvor der før var kontor eller bolig.