Et gaming-hotelværelse på et norsk Quality-hotel; i forbindelse med indretning har det fået headset, skærme, streamingudstyr, tastatur, gamingstol – og er blevet lydisoleret. PR-foto: Strawberry.

Hotel ommøblerer og får gaming-værelser

Et af Strawberry-gruppens norske hoteller omdanner fem gæsteværelser til gaming-værelser. Kæden har også gaming-værelser på svenske hoteller, men ingen tilsvarende planer for Danmark.

Strawberry-hotellet Quality Hotel Expo i Fornebu (området med Oslos tidligere hovedlufthavn) har omdannet fem af sine 301 værelser til gaming-værelser; det er stadig også et normalt hotelværelse. Det er sket i samarbejde med Telia og gaming-udstyrvirksomheden GSIGN, skriver hotelkæden, der tidligere var kendt som Nordic Choice Hotels, i en pressemeddelelse.

Driftsdirektør i Norge for Quality, et af Strawberrys varemærker Norge, Elisabeth Saupstad, siger: ”Vi har i forvejen gaming-værelser på nogle af vores svenske hoteller. Og erfaringerne herfra viser, at aldersspændet i gæster, der gerne vil bo på et gaming-værelse, er større end vi havde troet, samt at konceptet med gaming-værelser er meget værdsat.”

På gaming-værelset kan gæsten vælge mellem en række spil, der er headset, skærme, streamingudstyr, tastatur, mus og gamingstol. Værelserne er blevet lydisoleret og lyset tilpasset til gaming, oplyses det.

Nyskabende
I pressemeddelelsen siger Jon Christian Hillestad, direktør for virksomhedsmarkedet hos Telia Norge: ”Dette var et interessant og nyskabende projekt med at indrette hotelværelser til gaming-gæster. Vi håber mange gæster til få glæde af denne nye mulighed.”

Quality Hotel er samarbejdspartner med Norges E-sportforbund og ser store muligheder. ”Dette initiativ bidrager til at øge synligheden og anerkendelsen af e-sport og gaming som en legitim aktivitet. Vi ser frem til at udvide samarbejdet med Quality,” siger Elin Yoojung Moen, formand for Norges E-sportforbund.

Der er planlagt flere gaming-værelser på andre norske Quality-hoteller. I Sverige findes der allerede gaming-værelser på Quality Hotel Match i Jönköping og Quality Hotel Globe i Stockholm, står der i pressemeddelelsen. Konceptet nævnes ikke i forbindelse med Danmark.

Presseafdelingen hos Strawberry oplyser til Standby.dk, at konceptet med gaming-værelser er udarbejdet af Quality-afdelingen, og fordi der på nuværende tidspunkt ikke er nogen Quality-hoteller i Danmark, er konceptet heller ikke på det danske marked. Strawberry har i øjeblikket kun fem af sine 225 nordiske hoteller i Danmark, alle i København.

I alt tæller Strawberry foreløbig over 225 nordiske hoteller; de er fordelt på fire varemærker; udover Quality Hotel også Comfort Hotel, Clarion Hotel og Clarion Collection Hotel. Hertil kommer over 40 såkaldte fritstående hoteller, uden for kategori, i Danmark er det luksushotellerne Villa Copenhagen og Copenhagen Admiral Hotel.

 

Relaterede artikler:

VisitDenmark i partnerskab med esportsturnering

København skal have flere gaming-turister

Strawberry: Vi skal have 20 hoteller i Danmark