Hotel på Bornholm hjælper flygtninge

På hotel og konferencecentret Green Solution House i Rønne arbejder asylansøgere med deres køkkenhave.

På hotel og konferencecentret Green Solution House i Rønne arbejder asylansøgere med deres køkkenhave.

HOTELLER: Hotel og konferencecentret Green Solution House på Bornholm i samarbejde med Dansk Røde Kors om at aktivere og integrere flygtninge og asylansøgere.

Flygtninge og asylansøgere på Bornholm har fået ekstra indhold i hverdagen på hotel og konferencecentret Green Solution House i Rønne. Det blev sidste år åbnet af kronprins Frederik.

En række beboere på øens asylcentre er integreret i et samarbejdsprojekt, hvor de får ansvar for deres egen køkkenhave og modtager undervisning fra Green Solution Houses gartner og køkkenchef.

”Vi vil gerne give flygtningene og asylansøgerne et formål på Bornholm. Vi har alle ansvar for, at integrationsprocessen lykkes, og dette projekt giver mening, fordi det handler om at dyrke jorden og spise lokale råvarer,” siger Trine Richter, direktør i Green Solution House.

Det drejer sig om samarbejde mellem Green Solution House, Dansk Røde Kors, Bornholms Regionskommune og Signe Wenneberg, forfatter til bogen ”Spis din have.” Netop denne bog laves i miniudgave for at fremme deltagernes danskkundskaber.

Overordnet er idéen, at flygtninge og asylansøgere på Bornholm skal lære dansk madkultur ved at passe deres egen køkkenhave og høste grøntsagerne til eget brug.

”Jeg håber, projektet vil inspirere andre virksomhedsledere med ønske om at gøre en forskel. Det behøver ikke at være så kompliceret, for selv et lavpraktisk projekt som dette kan gøre en enorm forskel for udsatte. Alle erfaringer viser, at den form for berøring med danske virksomheder løfter deltagerne rigtig meget og giver dem større mulighed for at tilpasse sig et nyt liv,” siger Stephan Jensen-de Bruin, regionsleder i Dansk Røde Kors.

Green Solution House er et bæredygtigt hotel og konferencecenter i Rønne på Bornholm, skabt via renovering og udvidelse af det tidligere Hotel Ryttergården. Det har 64 dobbeltværelser og 28 lejligheder, har direktør Trine Richter tidligere oplyst til standby.dk