Bygningen med det kendte lufthavnshotel Hotel Dan ejes af svenske Midstar Hotels. Hotellet ligger cirka 900 meter fra lufthavnen, der er 400 meter til nærmeste metrostation ligesom hotellet har en shuttlebus til lufthavnen. Foto via Core Hospitality.

Hotel ved Københavns Lufthavn skifter varemærke

Hotel Dan tæt på Københavns Lufthavn får nyt varemærke; Nordic Choice Hotels udskiftes med Best Western, som dermed får sit 17. hotel i Danmark.

Den danske hoteloperatør Core Hospitality er 1. oktober klar med et nyt varemærke til sit 240 værelser store Hotel Dan i Kastruplundgade, en lille kilometer fra Københavns Lufthavn.

Hotellet har i en årrække været markedsført som et Quality Hotel, et varemærke under norske Nordic Choice Hotels. Men nu har Core Hospitality besluttet at rebrande hotellet til et Best Western Plus.

”Da vi overtog driften af Hotel Dan for halvandet år siden, overtog vi også franchiseaftalen med Nordic Choice Hotels med varemærket Quality Hotel. Og med den tilvækst, der er i markedet i forbindelse med lufthavnen og i området omkring lufthavnen, har kigget på, hvordan vi kan positionere hotellet bedst muligt. Den primære årsag til ændringen af varemærke er, at vi med Best Western kan tappe ind i en stærk international distribution.”

Det siger administrerende direktør for Core Hospitality, Per Denker Sørensen, til STANDBY.dk og tilføjer:

”Nordic Choice Hotels er også et internationalt brand, men mere regionalt i en skandinavisk kapsel end Best Western. Vi har nu indgået aftalen med Best Western, hvor vi i Core Hospitality betaler for at have Best Western-varemærket på hotellet og for at være med i deres systemer og distribution. Vi bliver vist nok det 17. Best Western-hotel i Danmark.”

I øvrigt står Hotel Dan foran en større renovering. ”Hotellet er ganske velholdt – med den slitage der er med et hotel med en forholdsvis høj belægning,” siger Per Denker Sørensen fra Core Hospitality, der i Danmark også står for driften af Moxy Marriott-hotellet i København og Hotel Marina på Strandvejen nord for København.

Overlever tabet
Nordic Choice Hotels overlever nok tabet af Hotel Dan ved Københavns Lufthavn, da kæden i Danmark alene ved lufthavnen i forvejen har det 378 værelser store Clarion Hotel Copenhagen Airport i bygningen, der før husede Hilton Copenhagen Airport.

Og til september næste år åbner Nordic Choice sit Comfort Hotel Copenhagen Airport med 604 værelser som nabo til netop Clarion-hotellet.

Nordic Choice er også på vej med prestigeprojektet Villa Copenhagen, Københavns næste 5-stjernede luksushotel. Det åbner næste forår med 390 værelser og suiter i den tidligere centralpostbygning ved Københavns Hovedbanegård. Ombygningsprisen samt prisen for indretningen af Villa Copenhagen er oplyst til at blive 1,5 milliarder kroner.

Eftertragtet beliggenhed
Om at få sit navn på Hotel Dan i Kastrup, siger Søren Nystrøm, landechef for Best Western Hotels & Resorts i Danmark i en pressemeddelelse: ”Med Best Western Plus som varemærke på Hotel Dan forøger vi vores kapacitet i hovedstaden markant og får en vigtig placering nær Københavns Lufthavn.

Det er en eftertragtet lokation med den voksende lufthavn lige om hjørnet. Der er stort potentiale i hotellet, og vi glæder os meget over, at det bliver en del af Best Western,” siger Søren Nystrøm, som det onsdag eftermiddag ikke var muligt for STANDBY.dk at træffe.

En yderligere attraktion ved at skifte til Best Western er ifølge Per Denker Sørensen ”Best Westerns store, internationale distributionsplatform og deres globale loyalitetsprogram med 40 millioner medlemmer.

Den voksende konkurrence i markedet kræver tilpasning, og vi tror, at en kæde med over 4.000 hoteller i over 100 lande på verdensplan og lokal tilstedeværelse i Danmark vil hjælpe os med at sikre den rette positionering på markedet,” siger Per Denker Sørensen.

Relaterede artikler:

Guldsmeden får nyt københavner-hotel

Hotelkæde fik stort overskud i Danmark

Direktørskifte på kendt dansk hotel