Hoteldirektør formand for Dansk Erhverv

Jens Mathiesen.

Jens Mathiesen.

Dansk Erhverv har valgt adm. direktør Jens Mathiesen fra Scandic Hotels i Danmark som ny formand for organisationens 17.000 medlemsvirksomheder.

Selv siger Jens Mathiesen, at hans vigtigste opgave som formand bliver at fungere som en samlende person, både i forhold til den strategi, der er lagt, og i forhold til medlemmer og medarbejdere i Dansk Erhverv, skriver business.dk.

Hans karriere har hovedsageligt været i hotelbranchen, hvor han inden Scandic Hotels bl.a. har fungeret på ledende poster i Choice Hotels Denmark og Remme­n Hotels. Ud over bestyrelsesposten i Dansk Erhverv, sidder han i bestyrelsen for Wonderful Copenhage­n, i formandskabet for Vækstforum Hovedstaden og i bestyrelsen for Scandic Hotels A/S.

Med erfaring fra turismen får Dansk Erhverv en formand med viden om det vigtige i de rette rammevilkår, som ligger Jens Mathiesen meget på sinde. Det er, siger han, afgørende at justere erhvervslivets rammebetingelser, hvis Danmark fortsat skal være konkurrencedygtig i den globale konkurrence.

Han bliver den tredje formand for Dansk Erhverv siden fusionen mellem Dansk Handel & Service og HTS i 2007. Han overtager formandsstolen fra direktøren for F-Group og Fona-butikkerne, Michael Kjær, som har haft pladsen de seneste seks år.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.