Nilles Kro reddet af hotalmand fra Løgstør. Foto: Nilles Kro PR.

Hotelejer redder konkursramt kro

Nilles Kro i Sabro ved Aarhus har måttet dreje nøglen om, men nu træder hotelejer fra Løgstør til som redningsmand.

I januar blev det populære spisested Nilles Kro i Sabro vest for Aarhus erklæret konkurs. Kroen, der reklamerede med ’ærlig mad og ægte krostemning’, har skiftet ejer flere gange, men i 2014 overtog restauratør Jens Holm kroen og har drevet den siden. Han måtte i januar altså give op, skriver Jyllands-Posten.

Nu lysner det imidlertid for kroen på vejen mellem Skanderborg og Randers. Lysningen kommer fra Løgstør Parkhotel, hvis ejer Torben Larche, har overtaget forpagtningen af kroen, som kan starte igen den 9. februar.

Tænkt som udskænkningssted
Nilles Kro åbnede i 1952 og fik navn efter sin grundlægger, gæstgiveren Niels Christian Andersen, der populært blev kaldet ’Nille’.

Kroen var oprindeligt tænkt som udskænkningssted på en grund, der tilhørte Skjoldelev Kro. Men da Skjoldelev måtte dreje nøglen om, blev Nilles Kro efter 1954 til en permanent sommerrestaurant med klassiske danske retter som rødspætter og stegt flæsk på menuen.

Kroen har dannet ramme og talrige familiefester og var i sin tid også stedet for debatmøder og økonomikonferencer for det tidligere Aarhus Amt og for generalforsamlinger i den lokale Venstre-kreds, hvor bl.a. Uffe Ellemann-Jensen var opstillet indtil 1999.

Relaterede artikler:

Henne Kirkeby Kro får to Michelin stjerner

 

 

x

Læs Også

Nye forhandlinger om Canal Tours

På møde onsdag mellem Dansk Arbejdsgiverforening, LO og Strömma, der har kanalbåde og sightseeingbusser i København, blev parterne ikke enige. Forhandlingerne fortsætter torsdag.

Klar til konflikt mod stor turistattraktion

Fagforbundet HK sendte tirsdag 2. konfliktvarsel mod Strömma, der årligt i København sejler og kører omkring en million turister via Canal Tours og sightseeingbusser. Flere fagforbund klar til sympatikonflikter.

Stigende milliardomsætning på danske restauranter

Det går generelt godt for den danske restaurantbranche. Danske og de udenlandske gæster bruger flere penge end nogensinde på alt fra gourmetrestauranter til burgerbarer og cafeer, viser ny undersøgelse.

Dansk turismesejr over Frankrig og Italien

Målt i forhold til indbyggertallet i landene og sammenlignet med antallet af overnatninger fra udenlandske turister, så er Danmark større end blandt andet Frankrig og Italien, viser beregninger fra Dansk Erhverv.

Unge kinesiske turister har fokus på Danmark

Danmark topper ikke Top-10 lister over lande navnlig kinesere fra millennium-generationen absolut vil besøge, men Danmark rykker op på listerne, viser ny undersøgelse fra Hotels.com

Få turismeuddannede finder job i turismebranchen

En videregående turismeuddannelse er ikke nødvendigvis den bedste vej ind i turismen. Blot hver femte af de turismeuddannede finder job i turismen. ”Et trist paradoks,” siger Dansk Erhverv.