Nilles Kro reddet af hotalmand fra Løgstør. Foto: Nilles Kro PR.

Hotelejer redder konkursramt kro

Nilles Kro i Sabro ved Aarhus har måttet dreje nøglen om, men nu træder hotelejer fra Løgstør til som redningsmand.

I januar blev det populære spisested Nilles Kro i Sabro vest for Aarhus erklæret konkurs. Kroen, der reklamerede med ’ærlig mad og ægte krostemning’, har skiftet ejer flere gange, men i 2014 overtog restauratør Jens Holm kroen og har drevet den siden. Han måtte i januar altså give op, skriver Jyllands-Posten.

Nu lysner det imidlertid for kroen på vejen mellem Skanderborg og Randers. Lysningen kommer fra Løgstør Parkhotel, hvis ejer Torben Larche, har overtaget forpagtningen af kroen, som kan starte igen den 9. februar.

Tænkt som udskænkningssted
Nilles Kro åbnede i 1952 og fik navn efter sin grundlægger, gæstgiveren Niels Christian Andersen, der populært blev kaldet ’Nille’.

Kroen var oprindeligt tænkt som udskænkningssted på en grund, der tilhørte Skjoldelev Kro. Men da Skjoldelev måtte dreje nøglen om, blev Nilles Kro efter 1954 til en permanent sommerrestaurant med klassiske danske retter som rødspætter og stegt flæsk på menuen.

Kroen har dannet ramme og talrige familiefester og var i sin tid også stedet for debatmøder og økonomikonferencer for det tidligere Aarhus Amt og for generalforsamlinger i den lokale Venstre-kreds, hvor bl.a. Uffe Ellemann-Jensen var opstillet indtil 1999.

Relaterede artikler:

Henne Kirkeby Kro får to Michelin stjerner

 

 

x

Læs Også

’Nu skal vi vise, hvad vi dur til’

Med den ene turistrekord efter den anden, skal der fokus på forbedringer, mente Visit Denmarks direktør ved debatmøde om dansk turisme.

Kulturåret sætter turismerekord

Besøgstallene for 2017, da Aarhus var europæisk kulturhovedstad, er netop opgjort, og har som ventet sat rekord.

Rekordår for danske feriehuse

Der er udsigt til, at også 2018 bliver et godt år, ikke mindst fordi flere danskere vælger at holde ferie i sommerhus.

500.000 flere hotelovernatninger i Danmark

Sidste år var der over 15,5 millioner overnatninger på danske hoteller. Den procentvise vækst var størst uden for København.

Tivoli sælger 90.000 billetter til Midt om Natten

Fra 15. marts til 29. april spiller musicalen i Tivolis Koncertsal – herefter skal på turné til blandt andet Holstebro, Aalborg, Odense og Vejle.

1 million overnatninger på danske hostels

Sidste år passerede de over 60 medlemmer af Danhostel atter en million overnatninger. Men sammenslutningen udfordres af Airbnb og nyt kæmpehostel i København.