Nilles Kro reddet af hotalmand fra Løgstør. Foto: Nilles Kro PR.

Hotelejer redder konkursramt kro

Nilles Kro i Sabro ved Aarhus har måttet dreje nøglen om, men nu træder hotelejer fra Løgstør til som redningsmand.

I januar blev det populære spisested Nilles Kro i Sabro vest for Aarhus erklæret konkurs. Kroen, der reklamerede med ’ærlig mad og ægte krostemning’, har skiftet ejer flere gange, men i 2014 overtog restauratør Jens Holm kroen og har drevet den siden. Han måtte i januar altså give op, skriver Jyllands-Posten.

Nu lysner det imidlertid for kroen på vejen mellem Skanderborg og Randers. Lysningen kommer fra Løgstør Parkhotel, hvis ejer Torben Larche, har overtaget forpagtningen af kroen, som kan starte igen den 9. februar.

Tænkt som udskænkningssted
Nilles Kro åbnede i 1952 og fik navn efter sin grundlægger, gæstgiveren Niels Christian Andersen, der populært blev kaldet ’Nille’.

Kroen var oprindeligt tænkt som udskænkningssted på en grund, der tilhørte Skjoldelev Kro. Men da Skjoldelev måtte dreje nøglen om, blev Nilles Kro efter 1954 til en permanent sommerrestaurant med klassiske danske retter som rødspætter og stegt flæsk på menuen.

Kroen har dannet ramme og talrige familiefester og var i sin tid også stedet for debatmøder og økonomikonferencer for det tidligere Aarhus Amt og for generalforsamlinger i den lokale Venstre-kreds, hvor bl.a. Uffe Ellemann-Jensen var opstillet indtil 1999.

Relaterede artikler:

Henne Kirkeby Kro får to Michelin stjerner

 

 

x

Læs Også

Pedalkraft giver dansk turisme nyt trækplaster

Den 820 kilometer lange nye Østersørute skal være med til at løfte cykelturismen i 17 syddanske kommuner ved blandt andet at udvide turistsæsonen.

Dansk hygge skal være del af FN’s kulturarv

VisitDenmark opretter et hyggeråd for at få ”hygge” anerkendt som dansk kulturarv på liste hos UNESCO, FN's organisation for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab.

Ny rekord for udlejning af feriehuse

Over halvdelen af alle udenlandske overnatninger i Danmark sker i feriehuse med tyskerne som største kunde. For andet år i træk var der sidste år rekord i feriehusudlejning – men brancheforening er bekymret.

Airbnb i samarbejde med Wonderful Copenhagen

København bliver første nordiske by med vært-arrangerede aktiviteter og oplevelser via Airbnb Experiences. Det er eksempelvis en organisation, der bearbejder ensomhed hos ældre gennem fælles cykelture - eller oplevelser med spiselige insekter.

Aarhus vil tiltrække dobbelt så mange turister

Endnu flere udenlandske turister, 50 procent flere hotelværelser og samme stigning i kongresgæster. Det er nogle af punkterne i VisitAarhus’ nye turismestrategi frem mod 2025.

Internationale roser til Noma

Internationale medier svømmer over med stjerner til det nye Noma – ”Jeg lærte at sætte pris på søpølse, myrer og dansk design”.