Hotelgigant køber kendt hotelkæde

kimpton hotelsHOTELLER: Verdens største hotelgruppe, InterContinental Hotels Group, betaler 2,6 milliarder kr. for USA’s største og formentlig bedste kæde af boutique-hoteller.

InterContinental Hotels Group, IHG, overtager nu Kimpton Hotels and Restaurants, Kimpton regnes som “opfinderen” af konceptet med boutique-hoteller. Dem har Kimpton foreløbig 62 af i USA med 11.300 værelser fordelt på 28 steder. Kimpton er navnlig stor i hjembyen San Francisco samt i bl.a. Washington D.C.

Ifølge IHG’s koncernchef, Richard Solomons, har IHG været på jagt efter at komme ind på området med boutique-hoteller, et segment han mener, er det hurtigst voksende i hotelbranchen.

Bill Kimpton åbnede sit første hotel i San Francisco i 1981, der er yderligere 16 Kimpton-hoteller på vej med 3.000 værelser. Kimptons bonusprogram, Karma Rewards, har 1,6 mio. medlemmer.

Det danske General Sales Agent-bureau Atlantic Link repræsenterer Kimpton Hotels i Norden. I Danmark har IHG-gruppen et af sine varemærker på ét hotel, Crowne Plaza i Ørestad. IHG har bl.a. også Holiday Inn