Hotelkæde beklager pressemeddelelse

Det tidligere Hilton Copenhagen Airport er nu blevet til Clarion Hotel Copenhagen Airport.

HOTELLER: I bedste Donald Trump-stil var der ”fake news” og ”alternative facts” da Clarion, et varemærke under norske Nordic Choice Hotels, fredag udsendte en pressemeddelelse om sin overtagelse af det tidligere Hilton Copenhagen Airport. Ny direktør er ikke klar.

“Med investering på knap 1 milliard kr. er forventningerne tårnhøje til hotellet, der fremover får 382 værelser og 29 mødelokaler.”

Det stod fredag i meget fejlfyldt pressemeddelelse fra Clarion, et varemærke under norske Nordic Choice Hotels, NCH. Udsendt af Clarion, men ikke godkendt af selve NCH, erfarer standby.dk

Fakta er, at Clarion på ingen måde har investeret en milliard kr. i hotellet ved Københavns Lufthavn – ligesom det tidlige femstjernede Hilton Copenhagen Airport allerede havde 382 værelser og 29 mødelokaler ved overtagelsen!

På pressemødet sidst i januar, hvor Petter Stordalen, ejer af NCH, og Københavns Lufthavn fortalte, at NCH skal bygge det kommende Comfort Hotel ved Københavns Lufthavn med 500 værelser til åbning i 2020, blev der oplyst et samlet beløb på ca. 800 mio. danske kr. (her af de ca. 70 til at renovere Hilton-bygningen)

Nu er beløbet steget med 200 mio. kr. til en milliard kr.

Men det står der intet fra Comfort Hotellet (Hotel 2 ved Københavns Lufthavn) i pressemeddelelsen fra Clarion, så journalister, der ikke kender fakta, kan komme til at citere Clarions “fake news” og “alternative facts” om en investering på 1 milliard kr. i den tidligere Hilton Copenhagen Airport-bygningen.

Pressemeddelelsen er skrevet af et dansk PR-bureau, men nogen fra Clarion må have bestilt og godkendt teksten.

”Jeg anerkender, at Clarion skulle have tydeliggjort sin pressemeddelelse, at den også omfattede det kommende Hotel 2 med 500 værelser og stor konferenceafdeling. At udtrykke, at der satses en milliard kr. på det tidligere Hilton Copenhagen Airport-hotel er ikke korrekt,” siger Katalin Paldeak Pålsson, driftsdirektør for Nordic Choice Hotels til standby.dk og tilføjer, at Clarion Copenhagen Airport nu søger ny direktør, men at det endnu er uklart, om det er et 5-stjernet hotel, hvilket Hilton Copenhagen Airport var.