Hotelkæde hacket

Kimpton Hotels ferie yogaTURISME: Den amerikanske hotelkæde, der tilskrives æren for at have opfundet konceptet boutique hotels, er den seneste hotelkæde til at oplyse, at systemerne er blevet hacket.

Kimpton Hotels, der hører under Inter-Continental Hotels Group, IHG, siger, at kreditkortoplysninger er snuppet fra nogle af kædens hoteller og restauranter mellem 16. februar og 7. juli. På Kimptons hjemmeside fortæller kæden hvilke hoteller, det drejer sig om.

Kimpton har ca. 70 hoteller – de berørte er bl.a. i Chicago, New York og Washington DC. Hackerne har fået adgang til kreditkortnumre, udløbsdatoer, kundernes navne og interne bekræftelseskoder.

“Vi har løst problemerne og arbejder nu med sikkerhedsfirmaer for yderligere at styrke vores sikkerhed. Vi har oplyst politiet om det hændte og arbejder med banker og kreditkortselskaber, så de kan informere berørte kunder,” hedder det fra Kimpton.

Inter-Continental Hotels Group omfatter ud over Kimpton bl.a. Crowne Plaza, Holiday Inn og selve Inter-Continental med i alt 5.000 hoteller på verdensplan.

Amsterdam får næste år Kimptons første hotel i Europa. Ligeledes kommer der i 2017 et Kimpton-hotel på caribiske Grand Cayman.

Kimpton startede i San Francisco, men har i dag Washington D.C.-regionen som største forretningsområde med 16 hoteller.