Hotelkæde skaber 500 nye danske jobs

Arkitekttegning af det kommende Scandic Hotel i Kødbyen i det centrale København.

HOTELLER: Danmarks største hotelkæde får et nyt og et udvidet hotel i København – plus det største danske hotel uden for København. Det øger kædens hotelværelser i Danmark ca. 30 pct. Investeringerne i hotelbygningerne kommer bl.a. fra kendt milliardær.

Foreløbig har Scandic Hotels 24 hoteller i Danmark – men der er tre nye på vej. Det vil øge kædens hotelværelser fra de nuværende 4.000 med yderligere ca. 1.200.

”Det går navnlig godt i København og Aarhus, men vi tjener penge på alle vores 24 hoteller i Danmark,” siger Jens Mathiesen, adm. direktør for Scandic i Danmark, til standby.dk

I sidste halvdel af næste år åbner Scandic sit nyeste hotel, Kødbyen, i det centrale København. Det får 372 værelser – bygningen finansieres af den norske pensionskasse KLP, der også ejer Scandics hotel Aarhus City. Scandic Kødbyen får bl.a. også plads til 400 konferencegæster.

I første halvdel af 2019 forventer Scandic at være klar med det forstørrede Falconer Hotel på Frederiksberg i København. Det bliver udvidet til 337 værelser – ca. en fordobling fra i dag. Falconer-bygningen ejes af pensionskassen PFA.

Det største Scandic-hotel i støbeskeen i Danmark er det kommende ved Aarhus Havn. Det forventes at åbne i 2021 med op til 500 værelser i et 13-14 etager højt hotel samt med plads til ca. 2.000 gæster i en kongressal, der ved koncerter kan rumme 3.500. Med sine op til 500 værelser bliver Scandic i Aarhus havn det største hotel uden for København.

Samlet koster de tre Scandic-hotelprojekter omkring to milliarder kr. – heraf en milliard på hotellet i Aarhus Havn. Den finansieres af ejer af tøjfirmaet Bestseller, milliardæren Anders Holch Poulsen.

”Scandic ejer ikke hotelbygninger, de ejes af eksterne investorer. De tre igangværende hotelprojekter vil koste ca. to milliarder kr. i runde tal og give op til 500 arbejdspladser,” siger Jens Mathiesen.

Scandic er Nordens største hotelkæde med 15.000 medarbejdere og tæt på 230 hoteller med omkring 45.000 hotelværelser i drift eller på vej.

x

Læs Også

Nyt hotel får bydelens fotos på værelserne

I september åbner Scandic et af sine mere unikke nye hoteller, Kødbyen på Vesterbro i København. De 370 værelser skal blandt andet udsmykkes med flotte fotos fra kvarterets beboere.

Hotelkæde skal bruge 25.000 nye medarbejdere

Svenske hoteller tiltrækker ikke nok nye ansatte. Nyt samarbejde mellem Nordic Choice Hotels og uddannelsesinstitution skal i Sverige med jobgaranti afhjælpe noget af den akutte mangel.

Kendt hotel blev større

”Lavprisselskaberne fra Aalborg Lufthavn er blandt vores største konkurrenter,” siger direktøren for berømte Ruths Hotel i Gammel Skagen, der netop har fået seks nye værelser.

Ishockey-VM var navnlig godt for midtjyske hoteller

De danske hoteller havde i maj et rekordhøjt antal overnatninger – navnlig båret frem af VM i ishockey i Herning og København. Også fremgang på feriecentre, campingpladser, vandrerhjem og lystbådehavne

Scandic får nyt lufthavnshotel

I 2021 åbner nyt hotel med 222 værelser ved Gøteborgs lufthavn; det skal drives af Scandic der også er på vej med stort hotel ved Københavns Lufthavn.

Tidligere Trump-hotel solgt til Qatar

Berømte 5-stjernede Plaza Hotel i New York har igen skiftet ejer; denne gang er køberen et selskab fra Qatar. En af hotellets tidligere ejere var Donald Trump.