Hotelkæde skaber 500 nye danske jobs

Arkitekttegning af det kommende Scandic Hotel i Kødbyen i det centrale København.

HOTELLER: Danmarks største hotelkæde får et nyt og et udvidet hotel i København – plus det største danske hotel uden for København. Det øger kædens hotelværelser i Danmark ca. 30 pct. Investeringerne i hotelbygningerne kommer bl.a. fra kendt milliardær.

Foreløbig har Scandic Hotels 24 hoteller i Danmark – men der er tre nye på vej. Det vil øge kædens hotelværelser fra de nuværende 4.000 med yderligere ca. 1.200.

”Det går navnlig godt i København og Aarhus, men vi tjener penge på alle vores 24 hoteller i Danmark,” siger Jens Mathiesen, adm. direktør for Scandic i Danmark, til standby.dk

I sidste halvdel af næste år åbner Scandic sit nyeste hotel, Kødbyen, i det centrale København. Det får 372 værelser – bygningen finansieres af den norske pensionskasse KLP, der også ejer Scandics hotel Aarhus City. Scandic Kødbyen får bl.a. også plads til 400 konferencegæster.

I første halvdel af 2019 forventer Scandic at være klar med det forstørrede Falconer Hotel på Frederiksberg i København. Det bliver udvidet til 337 værelser – ca. en fordobling fra i dag. Falconer-bygningen ejes af pensionskassen PFA.

Det største Scandic-hotel i støbeskeen i Danmark er det kommende ved Aarhus Havn. Det forventes at åbne i 2021 med op til 500 værelser i et 13-14 etager højt hotel samt med plads til ca. 2.000 gæster i en kongressal, der ved koncerter kan rumme 3.500. Med sine op til 500 værelser bliver Scandic i Aarhus havn det største hotel uden for København.

Samlet koster de tre Scandic-hotelprojekter omkring to milliarder kr. – heraf en milliard på hotellet i Aarhus Havn. Den finansieres af ejer af tøjfirmaet Bestseller, milliardæren Anders Holch Poulsen.

”Scandic ejer ikke hotelbygninger, de ejes af eksterne investorer. De tre igangværende hotelprojekter vil koste ca. to milliarder kr. i runde tal og give op til 500 arbejdspladser,” siger Jens Mathiesen.

Scandic er Nordens største hotelkæde med 15.000 medarbejdere og tæt på 230 hoteller med omkring 45.000 hotelværelser i drift eller på vej.

x

Læs Også

Minister vil undersøge bookingportaler

Også danske hoteller er udfordret af bookingportalernes konkurrencebegrænsende prisklausuler. De hæmmer mulighed for at tilbyde lavere priser via hotellernes egne hjemmesider, lyder det fra Horesta.

Stort hotel bliver endnu større

Københavns største hotelkæde vil udvide et af sine hoteller med 250 værelser – dermed bliver det Danmarks tredjestørste med 750 værelser.

København har mangel på internationale hotelkæder

Hovedstaden øger de kommende tre år antallet af hotelværelser med 40 procent – men der mangler flere internationale hotelkæder, siger eksperter.

8.000 nye hotelværelser på vej til København

Mens hovedstaden i dag har cirka 20.600 hotelværelser vil det tal om bare tre år være steget omkring 40 procent til 28.000.

Hilton atter til København

Efter København sidste år mistede sit eneste Hilton forventer verdens mest berømte hotelkæde at være tilbage i hovedstaden i sommeren 2020 med 5-stjernet hotel med 400 værelser i det centrale København.

Nyt dansk hotelakademi vil uddanne nye brancheledere

Flere danske hoteller er gået sammen om at skabe Hotel Training Academy, der skal udvikle fremtidige ledere til den danske hospitalitybranche indenfor flere fagområder i hotel- og restaurationsbranchen.