Der er omkring 30 Aiden by Best Western-hoteller på vej i Skandinavien. Danmark har foreløbig, næste år kommer yderligere to. Arkiv-PR-foto fra Aiden by Best Western.

Hotelkæde udvider til 11 skandinaviske hoteller

Best Western Hotels varemærket Aiden vokser med yderligere syv hoteller i Sverige og Norge. Det første Aiden-hotel åbnede i Herning i år og flere er på vej – også på det danske marked.

BWH Hotels kommer nu også på det svenske og norske hotelkort med sit nye Aiden-varemærke. Til efteråret lanceres syv nye omdøbte Aiden-hoteller, hvilket gør Aiden til et af Skandinaviens hurtigst voksende hotelbrands, oplyser Best Western i en pressemeddelelse.

Aiden-hotellerne er i Norden et samarbejde mellem BWH Best Western Hotel Group i Norden og den norske hoteloperatør CIC (Caring Inspiring Creative) Hospitality. CIC driver allerede fire hoteller i Danmark: Astoria i København, Aiden by Best Western ved Herning, Hotel Factory Lodge tæt på Rødbyhavn og et Thon-hotel ved Høje Taastrup.

Det første Aiden-hotel i Skandinavien åbnede i februar i år ved Herning, og nu fortsætter den skandinaviske ekspansion til Sverige og Norge.

I pressemeddelelsen siger Johan Michelson, administrerende direktør for BWH Hotels Scandinavia: ”Der er en enorm interesse for Aiden i Skandinavien. Vi føler os endnu mere klar til at satse stort. Sammen med CIC vil vi fortsætte med at udvide brandet på alle vores markeder, og ser frem til at præsentere flere nye hoteller.”

To Aiden-hoteller i Norge og fem i Sverige
Inden længe lanceres to nye Aiden hoteller i Norge – et i Trondheim samt et i Evernes.

I løbet af efteråret kommer fem nye Aiden-hoteller på det svenske marked. Første åbning bliver Aiden by Best Western Stockholm Solna, som tidligere hed Hotel by Maude.

De øvrige fire hoteller er de tidligere Connect Hotels, som nu er ejet af CIC Hospitality, beliggende i Skavsta, Arlanda, Kista og i Stockholm City. CIC overtager ligeledes Maudes Hotel Solna Business Park, som bliver til et Best Western, samt Connect Stockholm, som kommer under Best Westerns Sure Hotel-varemærket.

Med udvidelsen går hoteloperatøren CIC Hospitality nu ind på det svenske marked – noget der ses som et vigtigt skridt for udviklingen af Aiden i Skandinavien, oplyses det.

”At vi nu går ind på det svenske marked, er utroligt spændende. Vi investerer stort, og vi ser, at dette kun er begyndelsen, da vi mærker et behov for det, Aiden tilbyder, og som står stærkt i konkurrencen på markedet”, siger Matthias Tanski, administrerende direktør for CIC Hospitality.

Udover de syv nye hoteller, der lanceres til efteråret, åbnes næste år Aiden by Best Western Osporten i Norge samt i Danmark to hoteller: Aiden by Best Western Lolland ved Holeby tæt på Rødby Havn med 130 værelser samt Aiden by Best Western Odense tæt på det kommende nye regionshospital med 180 værelser, 130 normale hotelværelser, mens de resterende 50 bliver såkaldte long stay-værelser.

I samarbejde med CIC Hospitality planlægger BWH Hotels at åbne omkring 30 skandinaviske Aiden-hoteller de kommende år.

Modulhoteller
CIC kan opføre Aiden-hotellerne ganske hurtigt. Værelserne bygges nemlig som færdige moduler i Polen og samles af håndværkere i for eksempel Danmark.

”Udover Herning, hvor vi allerede er, og fra næste år også Lolland og Odense, kigger vi blandt andet også på Esbjerg, Storkøbenhavn og flere byer i Nord- og Midtjylland som kommende placeringer for Aiden by Best Western-hoteller,” sagde CIC-direktør Matthias Tanski tidligere i år til Turisme24.dk

CIC samarbejder i Danmark også med den store norske hotelkæde Thon, der foreløbig driver ét hotel i Danmark, i Høje Taastrup ved København. Men Thon har, oplyses Matthias Tanski til Turisme24.dk, ambitioner om yderligere fem-seks Thon-hoteller i Danmark.

4.700 Best Western-hoteller i over 100 lande
BWH Hotels er en global hotelkæde bestående af tre hotelgrupper, Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels og SureStay Hotel Group – under sig tilbyder de 17 varemærker.

I alt er der over 4.700 Best Western-hoteller i mere end 100 lande i hele verden, heraf 190 i Skandinavien på over 100 destinationer. Best Western er ifølge egne oplysninger den største uafhængige hotelkoncern i Skandinavien, hvor hotellerne ejes og drives af lokale iværksættere.

 

Relaterede artikler:

Petter Stordalen overtager drift af dansk luksushotel

Hoteloperatør udvider i Danmark

Voksende hotelaktør prioriterer ikke overenskomster