Spark by Hilton. PR-illustration.

Hotelkoncern lancerer første økonomi-varemærke

Hilton, en af verdens største hotelkoncerner, er klar med nyt varemærke, Spark by Hilton. Der planlægges i første omgang over 100 Spark-hoteller, der betegnes som koncernens indtog på lavprisområdet.

Med Spark by Hilton vil en af verdens største hotelkoncerner ind på premium economy-markedet. Her kan Hilton tage konkurrencen op mod varemærker som Motel 6, Red Roof Plus, Choice Hotels’ EconoLodge, Wyndham Hotels & Resorts’ Super 8, Days Inn, Howard Johnson, Travelodge samt nogle af Best Westerns SureStay-varemærker.

Hilton skriver i en pressemeddelelse, at Spark (det engelske ord for ”gnist”) kommer efter omfattende research og vil passe ind i en ledig plads på hospitality-markedet. Ikke kun for hotelgæster, men for eksempel også for ejere af egnede hotelejendomme eller kommende byggeprojekter.

Der planlægges i første omgang over 100 Spark-hoteller, primært i USA – det første forventes at åbne i slutningen af dette år. På sigt – i løbet af de kommende 10 år – er det tanken, at der skal være over 1.000 Spark-hoteller i og udenfor USA, oplyser Hilton.

Hiltons seneste hotelvaremærke, Tempo by Hilton, kom i 2020.

Over 1,1 millioner Hilton værelser og suiter
Spark bliver Hiltons 19. hotelvaremærker – koncernen har foreløbig over 7.000 hoteller og resorts med mere end 1,1 millioner værelser og suiter i 123 lande og territorier verden over.

Hiltons bonusprogram, Hilton Honors, tæller næsten 146 millioner medlemmer verden over. Siden Hilton åbnede sit første hotel for mere end 100 år siden, har koncernen haft over tre milliarder overnattende gæster, oplyses det.

Danmark har ikke siden 2017 haft et Hilton-hotel. Her overgik driften af bygningen med det daværende Hilton Copenhagen Airport som led i en aftale mellem Københavns Lufthavn, der ejer bygningen, og norske Choice-hotels, til et af Choices varemærker, Clarion. Hilton og Københavns Lufthavn havde ellers en 20-årig aftale, der først skulle udløbe i 2021, om driften af hotelbygningen ved Københavns Lufthavn.

Færøerne har dog siden 2020 haft et Hilton Garden Inn med 130 værelser. Det firestjernede hotel ved hovedstaden Torshavn er opført af det færøske flyselskab, Atlantic Airways.

 

Relaterede artikler:

Europa fik 447 nye hoteller i 2022

Dansk storhotel efter ét år: Vi er gået fra gab til gisp

Hotelkæde fordobler i Danmark med 15 nye hoteller