Hoteller kan glemme lavere moms

Karsten Lauritzen.

Karsten Lauritzen.

TURISME: Skatteministeren gjorde det på Horestas årsmøde klart, at hotelbranchen kan droppe ønsket om lavere moms for at kunne konkurrere med nabolandene.

Brancheforeningen Horesta kan argumentere fra nu til juleaften næste år for mere fair momsregler for hotelovernatninger i forhold til Danmarks nabolande, men det kommer ikke til at ske. Horestas hovedargument har i årevis været, at danske hoteller er oppe mod unfair konkurrence, fordi bl.a. Danmarks nabolande har lavere momssatser på hotelovernatninger.

Det var budskabet fra den nuværende skatteminister, 33-årige Karsten Lauritzen, da han i torsdags holdt sin aftale om at tale på Horestas årsmøde i København – under de igangværende forhandlinger om den nye finanslov.

”I er nogle af mine bedste kunder,” sagde Karsten Lauritzen til de ca. 500 fremmødte fra den danske hotel- og restaurationsbranche i Øksnehallen.

”At lavere moms vil give flere kunder, ville også være et af mine argumenter, hvis jeg havde et hotel. Jeg anerkender, at de danske momsregler betyder, at noget forretning til København ender i Malmø og Stockholm. Men glem lavere moms til danske hoteller. Det ønske kommer ikke i spil. Glem at gå momsvejen. Hvis I skal have lavere moms, hvorfor skal der så ikke være lavere moms på økologiske fødevarer? Det ville være at åbne for Pandoras æske,” sagde Karsten Lauritzen.

Skatteministeren bekræftede, at han var positiv overfor ”deleøkonomi”: ”Airbnb er en konkurrent til hotellerne, men airbnb får flere til at komme til f.eks. København, hvor de bruger penge på det, en rejsende nu engang bruger penge på. Det øger omsætningen i samfundsøkonomien. Og Airbnb-udlejerne skal selvfølgelig betale skat,” understregede Karsten Lauritzen.