Hotels.com redder min jul, og Horesta kan være rolig

Ejvind Olesen.

KOMMENTAR: Jeg ved ikke, hvordan jeg skulle være kommet gennem den kommende jul, hvis jeg ikke vidste, hvad websiden er nået frem til, nemlig at der er otte procent flere københavnere, der holder fri mellem jul og nytår, end der er sønderjyder.

Af Ejvind Olesen

Der er informationer og nyheder, som man godt kan undvære og leve lykkeligt endda. Men jeg vil nødigt være Hotels.com og den stribe af værdifulde oplysninger, som i jævn strøm spyes ud for at berige vores tilværelse.

Se nu i den af de seneste undersøgelser, som hotelsiden har sat i værk og spurgt ca. 1.200 danske om de holder fri mellem jul og nytår. Eftersom det nu er en jul med kun to arbejdsdage. Tager man fri der, og det gør rigtigt mange, er der ikke færre end 11 dage arbejdsfri. Det kan enhver med en kalender finde ud af.

Men nu kommer det geniale i undersøgelsen. Holder vi lige meget fri, hvis vi bor i København i forhold for eksempel til Sønderjylland. Nej, det gør vi ikke. I København arbejder kun 29 procent, mens det er 37 procent i Sønderjylland, og helt det samme i Nordjylland. Det kunne jo være, fordi der er nogle køer, der skal malkes. Dem er der ikke så mange af i København.

Til gengæld er de lidt mere dovne i Midtjylland. Der er kun 33 pct., der vil gå på arbejde i julen. De slapper simpelthen mere af i det område. Se bare på, hvordan FC Midtjylland og Silkeborg klarer sig i Superligaen.

For nylig sendte Horesta en advarsel ud mod at bruge Hotels.com, fordi mange store hotelkæder har opsagt samarbejdet. Og fordi selskabet konstant sender pressemeddelelser ud, som i hvert fald ikke tegner udviklingen i Danmark. Det skal give indtryk af, at det er et seriøst foretagende

”Vi ser det udelukkende som et markedsføringsstunt,” skriver adm. direktør i Horesta, Katia Østergaard.

Os bekendt har Hotels.com ikke svaret på det angreb endnu. Vi bringer gerne svaret.

Men det betyder heller ikke så meget for mig. Bare jeg ved, at de er flittigere i Sønderjylland end i København.

God weekend.