Hotrec afviser Booking.com-aftale

0
Katia K. Østergaard.
Katia K. Østergaard.

HOTELLER: Den europæiske hotelorganisation, Hotrec kom på sin generalforsamling i Luxembourg med en klar afvisning af aftalen mellem Booking.com og de svenske, italienske og franske konkurrencemyndigheder.

Aftalen handler om Booking.com’s prisklausuler og giver hotelbranchen mulighed for at sælge værelser billigere til andre OTA’er, end de gør til Booking.com. Til gengæld må hotellerne ikke gå under Booking.coms priser på egne websites.

I en fælleserklæring fra medlemslandene, herunder Danmark repræsenteret ved Horesta, understreger de, at prisklausuler er konkurrenceforvridende. De skriver også, at Hotrecs medlemmer vil overveje at appellere konkurrencemyndighedernes afgørelser.

”På generalforsamlingen var vi enige om, at disse klausuler begrænser den frie konkurrence. Desuden er det dybt problematisk, at vi som branche nu står med to forskellige afgørelser på europæisk plan. Beslutningen i Sverige, Frankrig og Italien strider imod den meget klare afgørelse, som vi så i Tyskland, der underkendte lovligheden af disse klausuler”, siger Horestas adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Hun glæder sig over, at branchen står sammen på europæisk plan: ”Det er helt afgørende, for det er på dette niveau, vi skal finde en løsning. Der er tale om meget store spillere. Skal de påvirkes for alvor, skal det ske på EU-niveau”.

Horesta forfølger nu sagen sammen med Hotrec over for EU-Kommission og på nationalt plan over for de danske konkurrencemyndigheder.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz