Hurtigere togrejser over Øresund

Flere ændringer på vej, som skal give rejsende fra København til Malmö hurtigere rejse. Foto: News Øresund – Johan Wessman

Fra den 24. april forkortes rejsetiden med tolv minutter for dem, som hopper på toget i det centrale København, fordi DSB indfører 10-minutters drift mellem Københavns Hovedbanegård og lufthavnen.

Desuden forventes Sverige og Danmark at underskrive en aftale om grænsekontrol ombord på togene, hvilket kan forkorte rejsen til Malmö C med yderligere syv minutter.

Siden grænse- og ID-kontrollerne indførtes, har rejsetiden mellem København H og Malmö C været forlænget fra 35 til 57 minutter. Nu venter flere større forandringer, som tilsammen kan forkorte rejsen til 38 minutter selv om togskiftet ved ID-kontrollen i lufthavnen fortsat sker. Detaljerne er endnu ikke helt på plads, men ventes at blive det i løbet af ganske kort tid.

Det er et ønske fra Skånetrafiken og DSB at genindføre 10-minutters drift i myldretiden på hele strækningen. Det vil reducere trængslen ved at antallet af siddepladser over broen fordobles i myldretiden. DSB vil dog sikre sig, at 10-minutters driften mellem Hovedbanegården og lufthavnen fungerer inden man tager næste skridt helt til Malmö C, skriver News Øresund.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.