Hurtigere ud til flyet med CPH Express

Flyselskabernes ønske om en hurtig adgang til gaten for business- og first class kunder er tæt på at blive opfyldt. I disse dage tester Københavns Lufthavn sammen med Emirates, Swiss og Brussels Airlines to nye hurtigspor gennem sikkerhedstjekket og ud til gaten. De to ekspresspor ligger i hver ende af lufthavnens store sikkerhedskontrol.

 

Navnet bliver CPH Express – ikke at forveksle med lavpristerminalen CPH Go.
Med CPH Express vil flyselskaberne garantere business class-kunderne en hurtigere vej gennem sikkerhedskontrollen med to dedikerede express-spor. Og Københavns Lufthavn garanterer, at 99 pct. af alle CPH Express-rejsende er igennem kontrollen på under fem minutter.

 

”Som internationalt trafikknudepunkt, er det vigtigt for Københavns lufthavn at give alle flyselskaber muligheden for at tilbyde deres businesskunder en ekstra service som CPH Express. Det har været et stort ønske hos selskaberne,” siger lufthavnens salgs- og marketingsdirektør, Carsten Nørland.

 

I øvrigt har lufthavnens nyeste langrutekunde, Emirates netop meddelt, at den daglige rute siden 1. august fra Dubai til København fra årsskiftet får større fly. Det sker når den nuværende type på ruten, Airbus 330, udskiftes med Boeing 777, der har plads til ca. 20 pct. flere passagerer end A330’eren.
Oprindeligt meddelte Emirates, at man først fra 1. februar ville have de større B777’ere på ruten til København.
Den flyver ifølge Stand Bys oplysninger med en gennemsnitlig belægning på over 90 pct., hvilket gør den til en af de bedste i Emirates’ store netværk til europæiske destinationer.

 

Emirates har flere versioner af B777, mindst to versioner kommer fra årsskiftet til København –
Boeing 777-200 fly med 290 sæder på på First Class, Business Class og økonomiklasse. Men også den endnu større Boeing 777-300 med 358 sæder kommer flere gange til Københavns Lufthavn efter årsskiftet.

CPH Express forventes at blive sat i drift fra 3. januar.

Skrevet af redaktionen

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.