Hurtigruten har kurs mod rekordsommer

CRUISE: Hurtigruten, der primært sejler langs den norske kyst, har i år fået bookinger på rejser med sine 11 skibe for ca. 400 mio. norske kr. mere end på samme tid sidste år. Rederiet har en forklaring på fremgangen.

Rederiet har de seneste år lagt en delvis ny kurs og tilbyder nu omkring 100 udflugter i de 34 havne de 11 skibe besøger året rundt.

De tre mest mest populære udflugter er alle i Nordnorge med Nordkapsplateauet, midnatskoncert i den såkaldte Ishavskatedral (Tromsdalen Kirke) i Tromsø og den arktiske hovedstad, Tromsø, som de mest efterspurgte.

Det siger kommunikationsdirektør i Hurtigruten, Anne Marit Bjørnflaten, til den norske hjemmeside, E24.no

Hun siger også, at rederiet foreløbig har bookinger for 400 mio. norske kr. mere i år end samme tid sidste år. Bare frem til midten af maj havde antallet af bookinger hos Hurtigruten i år en værdi af 2,8 milliarder norske kr.

”Dette bliver alle tiders rekordsommer,” forudser hun og siger, at fremgangen kommer fra såvel norske som udenlandske turister. Ifølge Hurtigruten tager de udenlandske gæster ofte længere sejladser med rederiet, mens nordmænd primært vælger etapesejladser.

Hurtigrutens hjemmeside oplyser, at de 11 skibe typisk to gange dagligt anløber 34 norske havne – fra Bergen, som den sydligste, til Kirkenes i nord, tæt på såvel den finske som russiske grænse.

Hurtigruten sejler hele året og kommer samlet op på 24.500 havneanløb, oplyser rederiet, der er en vigtig del af Norges infrastruktur.​

x

Læs Også

Godt sammenhold om dansk krydstogtindustri

Endnu mere vækst og succes venter til næste år, lyder meldingen fra den store Seatrade Cruise Global-messe i Florida. – Disney skib har ikke tid til Legoland.

Krydstogtrederi får ny terminal i Miami

Norwegian Cruise Line vil bygge ny krydstogtterminal i sin hjemmehavn. Terminalen skal kunne håndtere skibe med op til 5.000 passagerer.

Verdens største krydstogtskib bygges i Tyskland

Hong Kong-selskab har bestilt nybygning til Global Class med plads til 9.500 passagerer, som skal sejle i Kina samt langs den amerikanske vestkyst og Australien.

Disney Cruise Line kommer til Fredericia

Næste år i august stævner Anders And og Co ind i Fredericia Havn på sit første besøg i provinsen.

Norwegian Cruise Line bygger nyt

Med navnet Norwegian Encore, skal det kommende skib sejle i Caribien fra Miami når 2019-sæsonen starter.

Silver Spirit forlænges med 15 meter

Rederiet Silverseas skib Silver Spirit skal forlænges med 15 meter som led i en omfattende modernisering.