Hurtigruten har kurs mod rekordsommer

CRUISE: Hurtigruten, der primært sejler langs den norske kyst, har i år fået bookinger på rejser med sine 11 skibe for ca. 400 mio. norske kr. mere end på samme tid sidste år. Rederiet har en forklaring på fremgangen.

Rederiet har de seneste år lagt en delvis ny kurs og tilbyder nu omkring 100 udflugter i de 34 havne de 11 skibe besøger året rundt.

De tre mest mest populære udflugter er alle i Nordnorge med Nordkapsplateauet, midnatskoncert i den såkaldte Ishavskatedral (Tromsdalen Kirke) i Tromsø og den arktiske hovedstad, Tromsø, som de mest efterspurgte.

Det siger kommunikationsdirektør i Hurtigruten, Anne Marit Bjørnflaten, til den norske hjemmeside, E24.no

Hun siger også, at rederiet foreløbig har bookinger for 400 mio. norske kr. mere i år end samme tid sidste år. Bare frem til midten af maj havde antallet af bookinger hos Hurtigruten i år en værdi af 2,8 milliarder norske kr.

”Dette bliver alle tiders rekordsommer,” forudser hun og siger, at fremgangen kommer fra såvel norske som udenlandske turister. Ifølge Hurtigruten tager de udenlandske gæster ofte længere sejladser med rederiet, mens nordmænd primært vælger etapesejladser.

Hurtigrutens hjemmeside oplyser, at de 11 skibe typisk to gange dagligt anløber 34 norske havne – fra Bergen, som den sydligste, til Kirkenes i nord, tæt på såvel den finske som russiske grænse.

Hurtigruten sejler hele året og kommer samlet op på 24.500 havneanløb, oplyser rederiet, der er en vigtig del af Norges infrastruktur.​

x

Læs Også

Orgier med narkotika og sex på krydstogtskib

Det flød med narkotika overalt, folk kastede op i swimmingpools, der lå unge mennesker i narkorus i klynger på gulvet, halvt påklædte og dyrkede sex. Enkelte måtte køres tilbage i kørestole til deres kahytter af personalet.

Kæmpe handel i krydstogtbranchen

Royal Caribbean Cruises køber for 1 milliard dollars kontrollen med italienske Silversea Cruises, der på verdensplan er blandt de førende rederier indenfor ultra deluxe.

På krydstogt med Oprah Winfrey

En af USA’s største personligheder, TV-stjernen og filantropen Oprah Winfrey, skal være gudmor for rederiet Holland America Line’s nyeste skib – og deltager på et krydstogt med skibet til januar.

Unesco sender advarsel til krydstogtselskaber

Pas på de mest efterspurgte byer og beskyt dem i stedet for at kvæle dem, skriver formanden for FN`s organisation for kulturelle anliggender.

Krydstogtskibe frontløbere i København og Malmøs havne

Rekorder på stribe hører rejseformen til, og flere og flere danske havne kommer med i internationale programmer.

Krydstogtskib giver problemer for havnen i Hundested

Det drejer sig om en halv meter i sejlrenden i Hundested Havn, når krydstogtskibet Artania den13. juni kommer på besøg. Ved forkerte vindforhold må skibet blive udenfor.