Hurtigruten investerer massivt på Svalbard

Polar Hotel, Svalbard.

TURISME: Norsk rederi bag den hidtil største investering i turisme på Svalbard.

Det norske rederi Hurtigruten skyder via sit datterselskab Hurtigruten Svalbard 200 mio. norske kroner (ca. 156 mio. kr.) i en kraftig ekspansion og opgradering af hoteller, restauranter og naturbaseret turisme på Svalbard.

”Dette er den største turismeinvestering i Svalbard nogensinde. For Hurtigruten det er en investering i fremtiden. Det vil ikke give nogen kortsigtet gevinst. Men det vil højne kvaliteten og sikre en bæredygtig vækst i turismen i Svalbard,” siger Daniel Skjeldam, adm. direktør i Hurtigruten.

Hurtigruten er den største og ældste aktør inden for turisme i Svalbard. Datterselskabet driver blandt andet hoteller, restauranter, barer og en outdoorbutik på Svalbard, ligesom selskabet arrangerer en lang række ture for turister på den arktiske ø.

Investeringen på 200 mio. norske kroner omfatter blandt andet en udvidelse af verdens nordligste fullservice hotel Radisson Blu Polar Hotel med op mod 100 nye værelser og suiter, nyt konferencecenter og totalrenovering af hotellets restaurant. Også det historiske Spitsbergen Hotel bliver totalrenoveret og genopstår i 2018 under navnet Funken Lodge.