Hurtigruten præsenterer Lyngenfjord

Hurtigruten_I_ LyngenFra april sejler Hurtigruten ind i den maleriske Lyngenfjord og samtidig kan passagererne nyde en nykomponeret menu med de bedste råvarer fra kysten.

’Arctic Awakening’-sæsonen starter 1. april og varer til 31. maj om bord på alle Hurtigrutens skibe langs Norges kyst. Hurtigruten sejler for første gang ind i den smukke Lyngenfjord, der strækker sig omkring 85 km ind i Troms fylke. Den er omgivet af de mægtige Lyngenalper med de høje og spidse tinder.

”Lyngen er en spektakulær fjord med en stor historie og med fjordaktiviteter både sommer og vinter. Nu kan vores passagerer pille Lyngenrejer, mens de sejler forbi lodrette fjelde, der går lige ned i havet”, fortæller Hurtigrutens produktudviklingschef, Vebjørn Jacobsen.

Det arktiske forår er vidunderligt. Som gæst oplever man tre årstider i løbet af en rejse, og ser kontrasterne mellem nord og syd. Kysten fyldes igen med masser af aktivitet fra trækfugle, som er vendt tilbage. I Tromsø er der mulighed for en kajaktur, hvor man kommer tæt på flere arter havfugle.

Kulinariske lækkerier som friske rejer og stegte torsketunger er også en del af ’The Arctic Awakening’. Gæster kan selv være med til at rense fisken og skære torsketunger ud på dækket. Alle aktiviteter ledes af lokale fiskere.

Den nye forårsmenu viser de første frugter af konceptet ’Norway’s Coastal Kitchen’. Med den nye menu vil passagerer kunne smage de norske madperler og delikate specialiteter fra kysten. Nord for Trondheim er der smagsprøver på saltede lammekøller fra Hellesylt ved Geirangerfjorden og stegt laks fra Sigerfjorden i Vesterålen samt gulløye-kartofler fra Tromsø og rensdyrsteg fra Finmarken. Det krydres med en forret baseret på ost fra Aalen gård i Lofoten. Som dessert tilbydes Tindved-akvavit-is lavet af osteriet ved Gangstad gård i Nord-Trøndelag og friske økologiske oste med bærkompot fra Grøndalen gård.