Husk et kreditkort til billeje i udlandet

”Flere udenlandske biludlejningsfirmaer kræver, at man har et kreditkort som fx Mastercard, og et Visa/dankort er ikke et kreditkort,” siger Dorte Poulsen, kortchef i Arbejdernes Landsbank.

Firmaerne tror (fejlagtigt), at de ved uheld ikke kan få deres omkostninger dækket: ”Det er totalt misforstået af udlejningsfirmaerne. De står ikke dårligere ved at tage imod betaling med et debetkort, og uanset korttype så må biludlejningsfirmaer ikke bare trække for skader på bilen – kunden skal godkende det først. Jeg tror, at de kræver kreditkort, fordi de tænker, at hvis kunden har et kreditkort, så må der være tale om en ’god’ kunde,” siger Dorte Poulsen.

Ifølge kortchefen er det ikke noget problem at leje bilen hjemmefra med etVisa/dankort, men for sin egen skyld bør man medbringe et kreditkort – når man skal hente bilen. Samme anbefaling kommer fra det europæiske forbrugerråd Forbruger Europa..

Dorte Poulsens råd til danskerne er derfor: ”Vi anbefaler vores kunder at have mindst to kort med på ferien, og hvis man vil leje bil skal det ene være et kreditkort. Det er også en fordel med to kort, hvis man taber det ene, eller det ikke lige virker. Det kan jo ske for enhver,” siger hun.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.