Husk et kreditkort til billeje i udlandet

”Flere udenlandske biludlejningsfirmaer kræver, at man har et kreditkort som fx Mastercard, og et Visa/dankort er ikke et kreditkort,” siger Dorte Poulsen, kortchef i Arbejdernes Landsbank.

Firmaerne tror (fejlagtigt), at de ved uheld ikke kan få deres omkostninger dækket: ”Det er totalt misforstået af udlejningsfirmaerne. De står ikke dårligere ved at tage imod betaling med et debetkort, og uanset korttype så må biludlejningsfirmaer ikke bare trække for skader på bilen – kunden skal godkende det først. Jeg tror, at de kræver kreditkort, fordi de tænker, at hvis kunden har et kreditkort, så må der være tale om en ’god’ kunde,” siger Dorte Poulsen.

Ifølge kortchefen er det ikke noget problem at leje bilen hjemmefra med etVisa/dankort, men for sin egen skyld bør man medbringe et kreditkort – når man skal hente bilen. Samme anbefaling kommer fra det europæiske forbrugerråd Forbruger Europa..

Dorte Poulsens råd til danskerne er derfor: ”Vi anbefaler vores kunder at have mindst to kort med på ferien, og hvis man vil leje bil skal det ene være et kreditkort. Det er også en fordel med to kort, hvis man taber det ene, eller det ikke lige virker. Det kan jo ske for enhver,” siger hun.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.